От х:

Днес в x:

Шефката на Районния съд дава обяснения за работата си

    15 деца влязоха днес в Райнония съд в Хасково. Те бяха ръководени от директорката на Младежки център Жанета Матанова и ръководителите на две школи - “Младежки дейности“ и Национален алианс за работа с доброволци. Повечето от тях за първи път влязоха в администрацията, където ги посрещна председателят на съда Мария Ангелова. Тя им разказа за работата на институцията и пътя на едно дело – от депозиране на жалба, през изготвяне на обвинителен акт до неговото образуване и разглеждане.

    „В Районен съд работят 48 човека, като само 15 от тях са юристи – има 10 съдии, 3 държавни съдебни изпълнители и 2 съдии по вписванията“, обясни съдия Мария Ангелова. Младежите слушаха с интерес. По-късно те имаха възможност да разгледат информационния център, регистратурата и деловодството, както и дейностите на всеки отдел.

    Днешното посещение не е повод Ден на отворени врати в съда, а се изпълнява по сключен договор с Младежки център. Идеята на посещението е доброволците да посетят съда и да се запознаят с работата му. От друга страна се популяризира доброволчеството, което все повече предизвиква интерес сред младите.

    Доброволците вече посетиха Туристическия информационен център, Дома за стари хора на „Кенана“, а следващия понеделник предстои да отидат в Дома за хора със сетивни увреждания.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      16 -13
      17:20, 21 ное 2016
      Чудесна идея на Младежки център в частност директорката Жанета Матанова, която е създала толкова споразумения с институциите в града. Да продължава все така!
    • 2
      Ки
      кирсан илюмжинов
      11 -5
      20:47, 21 ное 2016
      Граждански тия чудесни идеи на Жанета Матанова са като надути балони да не ги изцброявамче са много Нямали да измисли нещо при което тия хлапетии да свършат някаква работа Ето щели да отидат в Старческия дом е и какво ще зяпат ще се разходят по етажите Ами да вземат да почистят да изметат или нещо друго То наблюдатели кибици и тюхкащи се колкото щеш Навремето в бившата ОСМА ги учеха да работят а не да ЗЕЯТ
      • До
        доброволка
        15 -1
        22:11, 21 ное 2016
        При първото си посещение в старческия дом направихме почистване на цялата територия около дома.След това четохме на възрастните хора и разговаряхме с тях. Компанията ни им беше изключително приятна,защото са много самотни. Заповядайте с нас да видите,дали се върши реална работа. В съда днес след запознаването също участвахме в работата на деловодството. Има снимки във фейсбук страницата на Младежкия.
    Последни новини