От х:

Днес в x:

Училище “Климент“ отбелязва 80-годишен юбилей с Музикалния спектакъл “Книгата“

Изображение 1 от 3

    Редица прояви вървят през целия месец ноември, посветени на  80-ата годишнина от съществуването на ОУ "Св. Климент Охридски“ в Хасково.

    Климентовият месец е започнал със състезание по краснопис за второкласниците. През миналата седмица учениците от петите класове са се включили в Юбилейния математически маратон и Езиковата щафета “Климент-80“. Спортен турнир и декламаторско състезание, в което са участвали и родителите, са също част от изминалите вече прояви, посветени на юбилея. Децата са търсили извя и в презентации на английски език, а някои от тях и във фото конкурса „Снимай усмивка“, фотосите от който са подредени на специално табло.

    Климентовите празници продължават утре, на 22 ноември, от 13.30 часа в едноименното читалище, близо до училището. Там учениците от шестите класове ще представят драматизация на "Косачи“ по Елин Пелин. Епизоди от романа на Вазов “Немили-недраги“ са подготвили в постановка седмокласниците.

    Кулминацията на празниците ще е този петък, на 25-ти ноември, когато се отбелязва денят на Св. Климент. Този ден за училище „Климент“ в Хасково ще започне с водосвет в двора на школото. По-късно ще бъдат раздадени и награди на изявените ученици, представи програмата директорът на училището Гинка Райчева. От 18 часа вечерта в читалище „Заря“ ще бъде представен музикалния спектакъл „Книгата“.

    „Книгата е тази, която ще ни отведе в сюжета на музикалния спектакъл до нашите желания" презентира предстоящият завършек на юбилея директорът. В Спектакъла участват над 40 деца от различните формации в училището. По него е помагал и актьорът Краси Господинов, а съпругата му Тянка Господинова влиза в главната роля.

     haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      00
      00
      6 -1
      18:52, 21 ное 2016
      Честит Ви празник госпожо Петкова.
    • 2
      Br
      Bravo
      9 0
      19:12, 21 ное 2016
      Честит Юбилей!!! Здраве на всички деца, родители и учители!
    • 3
      Са
      Сарандовица
      7 0
      19:35, 21 ное 2016
      Деца, много се гордеем с вас!
    Последни новини