От х:

Днес в x:

В Москва избраха България за дестинация №1 за семеен туризъм

На специална церемония в Москва националното представителство на Министерството на туризма на България в Русия получи наградата за най-добра дестинация за семейна почивка за руските туристи. Отличието се дава от руското издание на списание National Geographic Traveler след допитване сред читателите, съобщиха от Министерството на туризма.

Целта на изданието е чрез конкурса да се покажат най-добрите туристически направления, които се предлагат в Русия. Гласуването се проведе онлайн на сайта на руските издания на списанията National Geographic и National Geographic Traveler между 8 септември и 6 ноември 2016 г. За този период посетителите на интернет страницата са гласували в 23 категории: „Плажен отдих“, „Семейна почивка“, „Ски-почивка“, „Екскурзионна почивка“, „Агротуризъм“, „Оздравителен туризъм“, „Най-добър гастрономически тур“, „Еко-почивка“, „Приключенски отдих“, „Откритие на годината“, „Екзотична почивка“ и др.

България заема първо място сред най-предпочитаните дестинации за семейна почивка при руснаците, като изпреварва Хърватия, Гърция, Черна гора и самата Русия, а общо в конкурса участваха повече от 60 страни.

Конкурсът National Geographic Traveler Awards 2016 се провежда за шести път и отличава най-добрите туристически направления сред най-популярните в Русия видове почивка за 2016 г.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини