От х:

Днес в x:

14,2 млрд. лв. фискален резерв оставя в наследство кабинетът „Борисов 2”

14,2 милиарда лева фискален резерв до октомври е натрупал кабинетът и оставя в наследство на следващото управление.

Предвидените приходи са реалистични, отчете финансовият министър Владислав Горанов по време на дебатите в парламента за Бюджет 2017.

Няма да се увеличат минималните пенсии и минималната заплата, няма да се увеличат учителските заплати, няма да се увличат помощите за децата с увреждания, ако бюджетът не бъде приет, предупреди финансист номер едно.

Припомняме, че БСП, АБВ и ДПС обявиха, че няма да подкрепят бюджета.

Чух, че бюджетът бил същият, то и държавата е същата, само че по-богата, макар и не толкова, колкото ми се иска, сподели още Владислав Горанов. Той завеща на тези, които ще изпълняват макрорамката за следващата година, да пазят бюджета.

Бюджетът за 2017 година гарантира запазването на едно от най-ниските нива на облагане в ЕС, каза още финансовият министър. Гарантирали се секторните политики. Нямало да се натрупват нови дефицити, нито пък щял да се увеличи дългът.

В бюджета за 2017 са осигурени необходимите средства за основните функции на държавата, увери Горанов. Предвидени са допълнителни средства за социалните сектори образование и здравеопазване и за поддържане на боеспособни въоръжени сили, изтъкна още той.

Червените побързаха с критиките. Румен Гечев поиска да се стимулира икономическият растеж. Не се стимулирало потреблението. Социалистите са недоволни от замразените плащания. Нито едно евро не е влязло в българската икономика, смята Гечев.

По думите му новите "калинки" в администрацията местели проектите от чекмедже на чекмедже. Нямаме секторни политики. Хванали сме икономиката за гушата, изтъкна Румен Гечев.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Малка
    1 0
    13:47, 18 ное 2016
    Голям Балама също ни остава в наследство, нищо че не му дават вече да се изхожда по въпросите!
  • 2
    За
    запознат
    3 0
    08:33, 19 ное 2016
    Голямо крадене ще пада ако дойдат БСП .- ДПС на власт За жялост е факт през 3-4години идват разбойниците и на наши на ваши се раздават нашите пари и хам-хам и след тях пак ГЕРБ

Случаен виц

Последни новини