От х:

Днес в x:

Обмислят премахването на пръстовия идентификатор като метод за регистрация в болниците

В момента сериозно се обмисля възможността да бъде премахнат пръстовия идентификатор като метод за регистрация в болниците, информира депутатът от БСП д-р Емил Райнов. По думите му новата система за вход в болниците е "пълно безумие".

"Премахването на пръстовия идентификатор няма да върне на касата парите, похарчени за внедряването му като система", коментира от своя страна управителят на НЗОК д-р Глинка Комитов. Той допълни, че ако бъдещият здравен министър намери начин да прекрати действието на новата система,  касата ще бъде длъжна да го изпълни.

"Предвиждаме разговори за премахване на пръстовия идентификатор в болничните заведения", каза още д-р Емил Райнов след извънредно заседание на парламентарната Комисия по здравеопазване, по време на което бе приет на първо четене бюджетът на НЗОК за 2017 г.

"Това е пълно безумие. Тази теза априори всеки е престъпник, затова дава пръстов отпечатък, се прехвърля на това, че всяка болница априори е бандит. Затова трябва да се спре изпълнението. Това е несериозно, но при всички случаи трябва да има контрол", коментира още Райнов.

Пръстовият идентификатор стана задължителен метод за регистрация в болници от 1 ноември тази година. Единичната цена на устройствата за пръстова идентификация, които болниците трябваше да закупят, е 286 лева. Сумата, която НЗОК заплати за цялата система, бе около 400 хиляди лева.

Източник: framar

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ел
    Елина
    4 0
    11:10, 17 ное 2016
    Чудесно!!!
  • 2
    До
    Добър ден
    1 0
    09:21, 18 ное 2016
    Действително в интервютата се казва че по закон трябвало на всяко влизане и излизане инфото да се трие, а то не се трие и кой знае кои служби го ползват... От друга страна какви са тия глупости - ако се трие, как въобще се знае че това е същия човек? Така вместо пациента може да "влезе" и "излезе" пръстът и на някой санитар.
  • 3
    Ми
    Мирката
    2 0
    09:21, 18 ное 2016
    Дано стане, дано. А онова недоразумение- министърчето да го пратите да работи като лекар в чужбина, да го няма тук.
  • 4
    Ма
    Малка
    0 0
    17:32, 18 ное 2016
    В момента "усмихнато" мога да кажа, че това с пръстовите отпечатъци беше сериозно, колкото на Голям Балама усмивката преди избори.
  • 5
    Ми
    Мина
    0 0
    21:04, 22 ное 2016
    А фактът ,че за 15 дни ,когато се е прилагал пръстовия идентификатор, са изразходвани 15 милиона лева по-малко, тоест по милион на ден са спестявани, това нищо ли не означава. Вместо ние сами да настояваме за повече контрол , оревахме орталъка ,че ни " вземат отпечатъци" и че ни смятали за бандити.Ами нека си признаем колко от нас фиктивно са лежали в болница , за да ползват клинична пътека за балнеолечение ,или за Телк.Не сме ли измамници,че и се обиждаме.
Последни новини