От х:

Днес в x:

Supercharger мрежата на Tesla става частично платена

След изразходване на първоначален кредит от 400 кВтч (годишно) Supercharger зареждането става платено.

Блогът на Tesla съобщава, че промяната не важи за всички настоящи притежатели на Tesla или за коли поръчани преди 1 януари, 2017 г...

Ето го точно както е обяснено на страницата на компанията, за да изясним какво значи частично:

За всички Tesla електромобили поръчани след 1 януари, 2017 г., годишно ще бъдат включени 400 кВтч в безплатни Supercharging кредити (около 1,600 км). Така притежателите на Tesla ще могат да зареждат безплатно на Supercharger станции по време на пътуване. След изчерпване на кредитите, ще има малка такса за използване на Supercharger станции, която ще се начислява стъпково и ще струва по-малко от зареждане на сравнима ДВГ кола с гориво. Всички Tesla електромобили ще продължат да излизат от завода с хардуера необходим за Supercharger зареждане.

Ще публикуваме подробности за програмата по-късно тази година и въпреки че в цените може да има известни колебания породени от цените на електричеството или да се различават заради тарифите на тока по региони, нашата Supercharger мрежа никога няма да е център за реализиране на печалби.

Тези промени няма да засегнат настоящите собственици или тези на коли поръчани преди 1 януари, 2017 г. стига колата да е получена преди 1 април, 2017 г.

Блогът на Tesla завършва с това, че според компанията "трябва да зареждаме колите си вкъщи или на работа, когато не ги използваме. За пътуващите, Supercharger мрежата се превърна в мощно и уникално предимство. С наближаване на реализацията на Model 3, тази промяна ще ни позволи мащабно да разширим Supercharger мрежата, осигурявайки на клиентите ни най-доброто възможно изживяване, както и да донесем устойчивия транспорт до още повече хора."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини