От х:

Днес в x:

Полицейска акция и забрана на ислямистка организация в Германия

Полицията в Германия е извършила редица обиски в 10 германски провинции в хода на акция срещу ислямистка групировка, проповядваща омразна идеология и  подтикнала 140 младежи да се бият редом с джихадистите в Сирия и Ирак, предава АФП.

Групировката "Истинската религия" вече е забранена, съобщи вътрешният министър Томас де Мезиер. По думите му организацията е разпространявала подбуждащи омраза изявления под претекста, че раздава преведени копия на Корана в пешеходни зони в страната.

В хода на полицейската операция, започнала рано тази сутрин, са претърсени близо 200 жилища и други локации в 10 провинции, сред които Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг и Хамбург.

Според министъра 140 младежи са заминали за Сирия и Ирак и са се присъединили към терористични групировки там, след като са участвали в кампанията на "Истинската религия". Той уточни, че акцията не е насочена срещу общото разпространение на преведени версии на свещената за мюсюлманите книга, а само срещу тези, които използват религията за разпространяване на екстремистка идеология и да подкрепят терористични организации.

"Тези 140 заминавания на активисти от групата са красноречиви", коментира де Мезиер. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини