От х:

Днес в x:

БАБХ изтегли всички кофти полски яйца от родния пазар

Всички налични кокоши яйца от Полша, за които имаше съмнение, че са заразени със Салмонела ентеритидис и са стигнали до българския пазар са вече изтеглени. Това увериха от Българската агенция по безопасност на храните.

Близо 500 000 яйца от двете засегнати полски ферми са върнати на производителя, а близо 80 000 яйца, които са с изтекъл срока на годност са унищожени в България.

БАБХ разпореди изтегляне от търговската мрежа на яйцата с произход Полша след получена нотификация чрез Система за бързо предупреждение за опасни храни и фуражи (RASFF), за кокоши яйца с произход Полша, разпространени на пазара на ЕС. В хода на разследването беше установено, че част от продукцията е доставена и в България.

В тази връзка БАБХ прикани потребителите, закупили яйца с печат/маркировка 3PL30221304 и 3PL30221321 /номерата на фермите/ да не ги консумират и по възможност да ги върнат в търговския обект, от който са ги закупили. Полските власти информираха, че са изследвали 12 проби, от които 9 са доказали наличие на бактерията.

 Hakovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини