От х:

Днес в x:

Почина звездата от „Великолепната седморка“ Робърт Вон

Робърт Вон - последният оцелял актьор, участвал в култовия уестърн "Великолепната седморка" на Джон Стърджис, почина на 83-годишна възраст, предадоха световните информационни агенции.

Той почина в болница обграден от семейството си, заяви говорителят му Матю Съливан.

Робърт Вон е роден на 22 ноември 1932 г. в Ню Йорк. Той израства в актьорско семейство - баща му участва в радио пиеси, а майка му е театрална актриса.

След като изучава политически науки, Робърт се насочва към киното. Става известен с ролята си в излезлия по екраните през 1957 г. филм "Десетте Божи заповеди" на Сесил Б. де Мил, а за ролята си в "Младите филаделфийци" (1959) на Винсънт Шърман е номиниран за награда "Оскар".

Една година по-късно се снима във "Великолепната седморка", в който партнира на Стив Маккуин, Юл Бринър, Чарлз Бронсън и Джеймс Кобърн.

Сред останалите филми, в които се е снимал, е "Булит", също със Стив Маккуин. За "Булит" е номиниран за награда БАФТА за най-добър актьор в поддържаща роля.

Популярност му носи и ролята във вдъхновения от книгите и филмите за Джеймс Бонд сериал "Мъжът от U.N.C.L.E" с Дейвид Маккълъм. Робърт Вон се е снимал в над 200 филма и телевизионни продукции през над 60-годишната си кариера.

През 1978 г. е отличен е с награда "Еми" за праймтайм предавания за ролята си в сериала "Вашингтон: Зад затворените врати". През 1998 г. получава звезда на Холивудската алея на славата в Лос Анджелис.

Робърт Вон е написал също книгата "Само жертви", посветена на Холивудския черен списък.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини