От х:

Днес в x:

Бъчварова разписа изплащането на извънредните на полицаите

    Заповедта за изплащането на извънредния труд на полицаите е разписана преди два дни, съобщи на плаца на граничния пункт Капитан Андреево министърът на МВР Румяна Бъчварова. Тя посочи, че в момента НОИ проверява и дължимите суми. Търсят се и пари за ново служебно облекло на служителите. Уточненията са по повод ултиматумът, даден вчера на МВР от Синдикалната федерация на служителите в МВР, че ако до седмица не се реши проблема с извънредния труд на полицаите, ще насрочат протест.

    Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи беше по границата с Турция днес, придружена от колегата си от Словакия Робърт Калиняк за първата ротация на словашкия контингент в рамките на новосъздадената Европейска агенция за гранична и брегова охрана.

    Словашките полицаи, които патрулират по външната граница на България и на ЕС при Турция, са 25 души. Нарядът се сменя всеки месец. Общият брой на чуждите патрули към Агенцията по българо-турската граница е 108. 41 българи пък участват в съвместните патрули в другите държави на Европейския съюз.

    Министър Бъчварова благодари на колегата си освен за подкреплението по границата, и за подкрепата на Словакия за влизането на България в Шенген. В отговор колегата й Калиняк посочи, че България е пример за това как трябва да се работи за опазването на външните граница на ЕС и даде категоричната подкрепа на Словакия, която в момента е председателстваща Съвета на ЕС, за влизането на България в шенгенското пространство.

    „Като подход и свършена работа България е пример за това как трябва да се работи за овладяване на мигрантската криза. Затова не само границата на ЕС, но и на Шенген трябва да започва от тук. Смятам, че влизането на България и Румъния в Шенген не е само в словашки интерес, но и на другите европейски държави“, подчерта вицепремиерът на Словакия и прогнозира, че това ще стане скоро въпреки отпора, който някои от държавите, като Холандия, Франция и германия, дават за това.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Но
      нов гост
      0 0
      15:48, 11 ное 2016
      Пазаруване гласове на едро.
    Последни новини