От х:

Днес в x:

Д-р Катя Попова: Подкрепете стабилността, спокойствието и националната сигурност с бюлетина номер 17

Д-р Катя Попова е народен представител в 43 Народно събрание. Дългогодишен лекар, специалист по очни болести. През последните три години активно се занимава с обществена дейност, член е на ПП ГЕРБ.

Доволни ли сте от резултатите, които постигнахте на първия тур за президентското място?

Д-р Катя Попова: На първо място искам да благодаря на всички хора, които ни гласуваха доверие на 06.11.16г. Тези избори са от изключителна голямо значение за България и българския народ. От тях зависи стабилността и просперитета на държавата, бъдещето на нашите родители, деца и внуци. Видяхме резултата, разбрахме посланието на нашите избиратели, които са и нашия коректив и благодарение на тях направихме своите изводи.

Какво беше направено от партия ГЕРБ в община Първомай? Вече няколко години сте народен представител, за какви проблеми съдействахте да бъдат разрешени?

Д-р Катя Попова: Проведох много срещи по селата в общината познавам проблемите и правя всичко възможно да ги разреша с помощта на правителството. Нещата, които е свършила партия ГЕРБ в Първомай не са малко. ГЕРБ гради и можем да се похвалим с изграждането на няколко детски площадки, кътове за отдих и спорт в селата Градина, Татарево, Буково и в училището в с.Дълбок извор. Благодарение на усилената и неуморна работа на кметовете на тези села децата ще имат къде да си играят, на хубави нови люлки и пързалки. Децата са бъдещето на България преди всичко трябва да мислим за тях. Най-голямото ни постижение е, че най-после бе разрешен един дългогодишен наболял проблем в първомайското село Буково. Още в началото на мандата си поех ангажимент да потърся варианти за разрешаването на проблемът с водоснабдяването на селото. От вчера/09.11.16г./ вече е факт подписването на договорът от министерството на Околната среда и водите министър Ивелина Василева – и директора на ПУДООС – Ренета Георгиева. Още 2009 година Община Първомай е подала проект за допълнително водоснабдяване на село Буково, но до момента проблемът не беше решен. Инфраструктурата на населеното място също е в окаяно състояние и при един по-обилен валеж улиците се превръщат в реки и се оформят наноси от кал. За да се стигне до добрия резултат проведох многобройни срещи в Народното събрание с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева и изпълнителния директор на ПУДОС Ренета Георгиева. И колкото и миражен да беше той, благодарение на правителството на ГЕРБ и фактът, че ГЕРБ не дели общините на малки и големи, както и проектите. Подписването на проекта вече е факт. Искам да благодаря и на кмета на община Първомай за оказаното съдействие.

В Татарево след един дълъг период от време на застой настъпиха промени в положителна насока. Осигури се транспорт до всички училища на община Първомай за татаревските деца. Бяха отстранени множество проблеми с уличното осветление, предстои осъществяване на проект за наблюдение на селото с камери на изходите. С мое съдействие беше прекарана питейна вода до гробищния парк и улиците се ремонтираха на места с фрезован асфалт и цимент. Най-положителното за подрастващите е изградената детска площадка благодарение на отново на ГЕРБ. За село Дълбок извор съдействах за отпускане на 10 000лв. за ремонт на църквата. Предстои отпускане на средства от Междуведомствената комисия за така наболелия проблем в с.Крушево – ремонт на моста. След направена подписка от жителите на кв.Дебър и при личната ми среща с експерти от Министерството на финансите получих уверение за отпускане на средства за асфалтиране на улиците в квартала. Ако избирателите гласуват доверие на правителството на ГЕРБ и на мен като народен представител предстоят одобряване на проектите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Виница, Караджалово, Татарево, Воден, което е свързано и с подобряване на инфраструктурата на селата.

Като народен представител в никакъв случай не съм забравила нашите родители, баби и дядовци пенсионери. Имам проект за изграждане на социална кухня, която ще започне работа през месец декември тази година. Имам повод да се гордея и с големия брой самодейни състави в община Първомай - певчески и танцови. Благодаря им за активната им работа и изяви, които популяризират нашата община в цяла България и за това дарих носии за танцовия самодеен състав във с.Градина.

Искам да споделя, че освен с жителите на община Първомай се срещам и с жителите на общините в Пловдив област - Стамболийски, Съединение, Брезово, Садово и други населени места. Запозната съм с проблемите на всяка община в областта. Уверявам ви, че продължавам да работя с цялата си енергия и с огромната подкрепа и воля от страна на всички министри и правителството на ГЕРБ за преодоляване на проблемите и осъществяване на всички проекти в областта. В сферата на образованието партия ГЕРБ увеличи заплатите на учителите.

Предстои ни балотаж в неделя, какво бихте призовали жителите на община Първомай?

Д-р Катя Попова: Ние политиците трябва да си даваме много ясна сметка за настроението, желанията и посланията на хората, но за да има резултати, трябва да има и време да се работи 3-4 години. Проблеми се появяват непрекъснато и трябва да се решават своевременно.

Апелирам към жителите на община Първомай и област Пловдив да ни подкрепят, защото в тази сложна международна геополитическа ситуация всяка промяна ще генерира икономическа, финансова и социална нестабилност.

Призовавам всички жители на община Първомай и област Пловдив да гласуват за стабилността, спокойствието и националната сигурност на държавата с номер 17 . Надявам се, че всички хора, които подкрепят развитието на България, ще подкрепят кандидат президентската двойка на ГЕРБ – Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. 

Платен материал

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Случаен виц

Последни новини