От х:

Днес в x:

Родното Славяново даде 82,73 % от гласовете си в подкрепа на ген. Радев

82% от гласувалите в харманлийското село Славяново дадоха гласа си в подкрепа на издигнатия от ИК и подкрепен от БСП кандидат за президент ген. Румен Радев.

Селото, в което е минало част от детството и в което и до днес живеят родителите на кандидата, който излезе с първи резултат от вота вчера и отива на балотаж срещу претендента на ГЕРБ Цецка Цачева идната неделя, категорично го посочи за своя избраник с 345 гласа.

В 41-ва секция в с.Славяново от имащите право на вот 617 избиратели, до урната са отишли да гласуват за президент 417.

За Цецка Цачева глас са дали 30 славяновци, за Красимир Каракачанов 14, за Пламен Орешарски са гласували петима, за Веселин Марешки -двама, един глас има за Татяна Дончева, съобщи председателят на СИК Петко Матов, който е представител на ББЦ.

В селото на ген. Радев хората показват и че не им е бил безразличен и референдумът. 415 души са гласували в този вот. 321 са отговорите „да“ на въпроса "Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?", 246 от гласувалите смятат, че задължителното гласуване трябва да стане факт, а 294 са дали положителен отговор партийна субсидия за всеки спечелен глас да е един лев.

Според Петко Матов, който не за първи път участва в избори и познава добре нагласите на хората от Славяново, ген. Радев получава такава мощна подкрепа като кандидат за президент, тъй като този вот в някаква степен е мажоритарен. Той далеч нямаше да получи толкова висок процент, макар и добре познат и много уважаван от славянци, ако беше участник в друг вид избори и беше в листа като партийна кандидатура.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини