От х:

Днес в x:

Пътници сигнализират, че в междуградските автобуси рядко се издават билети

Слушатели сигнализират, че много рядко шофьорите на междуградски автобуси издават билети. В повечето случаи се плаща, без да се получи документ за превоз:
Последният случай беше от преди две седмици, когато пътувах в много претъпкан автобус. Пътувахме един върху друг, нямаше и билети. Трябва да има билет, все пак това е застраховката на пътника - споделя пътник.

Около 30 са регистрираните транспортни фирми в Община Кърджали. Те извършват вътрешни и международни превози. Броят им е доста по-голям в сравнение с други общини в страната.

Проверки се извършват само при подаден сигнал за нарушение, обясни Орхан Кадиров, началник на транспортния отдел в Община Кърджали:

Контролните органи по пътя са на ДАИ. Евентуално за издаване на билети можем да направим съвместна проверка с представители на Общината и представители на НАП. В близко време никой не се е оплаквал, но ако някой подаде оплакване, веднага реагираме.

Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ай
    Айсел
    0 0
    22:18, 5 ное 2016
    "Проверки се извършват само при подаден сигнал за нарушение, обясни Орхан Кадиров, началник на транспортния отдел в Община Кърджали:"
    А защо общината и ДАИ си затварят очите и за масовото не издаване на касови бонове от таксиметровите фирми и техните шофьори. Държавните органи спят дълбок сън !!! До кога?!?
Последни новини