От х:

Днес в x:

Славейковските журналисти са лауреати от национален конкурс

Първо място и специална награда в Деветия национален конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски 2016” заеха деветокласничките Емилия Моллова, Анелия Крумова и Ангелина Ванчева от Журналистически клуб „Славейков” при СУ „Петко Рачов Славейков“ - Кърджали, с ръководител Антония Маровска. Те се състезаваха с още 143 млади автори от цялата страна със 168 творби. Съгласно статута на конкурса всички литературни произведения и журналистически материали са обработени  по възрастови групи, след което са дадени за оценяване на жури с председател доцент д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”.

Емилия Моллова извоюва първа награда в раздел „Журналистика” за индивидуално участие с есето си на тема: „Дон Кихот или Хамлет? Или и двамата са излишни?”. Ангелина Ванчева и Анелия Крумова получават специалната награда на конкурса – за поредицата интервюта и творчески портрети на бивши възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков”. Момичетата бяха наградени с дипломи и статуетки. Тези награди не са единственото постижение на талантливите ученици, които набират сериозна преднина в попрището на литературата и журналистиката. Деветокласничките благодариха на своята учителка Антония Маровска за професионалната й помощ в  цялостната им  подготовка по български език и литература и за работата им в клуба.  Не е случаен фактът, че в началото на тази учебна година клубът стартира участието си в интересния проект „Училище за шампиони“ с финансовата подкрепа на „Европейски структурни и инвестиционни фондове“, по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“; Приоритетни оси „Образователна среда за активно социално приобщаване“; Наименование на процедура „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила“; (Код на процедура: BG05M2OP001-3.002).

„Необходимо е да използваме всяка една добра възможност, за да мотивираме учениците да откриват интересите си и да развиват своите способности. Вярвам, че да си учител днес е призвание, вътрешно убеждение, духовна необходимост и отговорност. Да си учител, означава да бъдеш будител, който пренася своето послание, защото България има нужда от светлината на младите умове. Умовете на нашите деца! Удовлетворена съм от постигнатите успехи, устремени сме към нови върхове!“, сподели Антония Маровска.

Директорът Милко Багдасаров лично поздрави екипа на победителите, като категорично отбеляза, че сериозната и задълбочена подготовка е традиция за  успехите и реализацията на възпитаниците на Журналистически клуб „Славейков”. Още по-показателно и приятно е, когато подобни награди идват около 1 ноември – Деня на народните будители.

 Анелия КРУМОВА

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини