От х:

Днес в x:

Френски кмет отказа да отмени забраната за НЛО

Кметът на градче във френския Шатоньоф дю Пап отказа да отмени закон, забраняващ полетите на НЛО над града и кацането им на негова територия, съобщи France Bleu.

От 62 години в града действа закон, според който са забранени "полети, приземяване и излитане на летящи чинии". Законът е приет при един от предишните кметове Люсиен Жьоне.

В текста се казва още, че "всяко от въздушните средства, известни като летящи чинии и летящи пури, приземило се на територията на общината, трябва да бъде незабавно арестувано".

Независимо от факта, че полицията не е задържала нито един извънземен до момента, сегашният кмет Клод Аврил не бърза да отмени закона.

"Не възнамерявам да го променям. Той придава малко пикантност. Създава безобидна врява и при това никой не е измамен", обяснява градоначалникът.

Законът, приет през 1954 година, е свързан с притеснителни новини по това време, според които в северна Франция били забелязани две фигури, които се появили от космически кораб с форма на пура и изглеждали като "дълбоководни гмуркачи" (екипировката на тежководолазите прилича на скафандрите на астронавтите).

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини