От х:

Днес в x:

Увеличава се щатната численост в ИА „Медицински одит“

С изменения в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция „Медицински одит” се увеличава числеността на агенцията от 68 на 78 щатни бройки.

Увеличението е обусловено от нарасналия обем дейност на агенцията, свързана най-вече с проверки относно медицинското обслужване. На ИА „Медицински одит” се възлага и извършването на медицински експертизи от органите на съдебната власт.

Функциите на агенцията са разширени с измененията в Закона за лечебните заведения , като са й възложени дейности, свързани с процедурата по издаване на разрешения за лечебна дейност. С приемането на Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които Националната здравноосигурителна каса сключва договори, на агенцията е възложено допълнително да извършва проверки на лечебните заведения преди сключване на договори с НЗОК.

В резултат на приемането на постановлението ще бъде осигурена възможност за укрепване на кадровия потенциал на агенцията, за да не се допуска забавяне в работата й, породено от нарасналия обем дейност.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини