От х:

Днес в x:

Събарят 30-годишен блок без стълби в Харманли

    Панелен блок, поне 30-годишен, се разрушава в Харманли по решение на общината. Сградата никога не е имала стълби. Събарянето й започна вчера, днес продължава, като е бутната само малка част от нея.

    “Става дума за два долепени блока, единият на 5 етажа, дрегият на шест. Строителството е започнало в началото на 80-те години, но не е било завършено. Било е предвидено изграждане на стълбищна клетка, както и на кухненски блок, но така и не се е стигнало дотам. Сградата е стояла десетилетия недостроена. След експертен доклад, че е икономически неефективно да се ремонтира и възстанови, се взе решение да се събори. На това място ще има детска площадка, евентуално футболно игрище, но това ще се решава допълнително”. Това заяви шефът на дирекцията по треториално и селищно устройство в община Харманли инж. Тончо Тончев.

    Хората в квартала приемат с облекчение и задоволство събарянето на сградата. “Не помня точно кога е строена, но синовете ми като малки си играеха там. Големият ми син е 69-ти набор, смятайте откога стърчи това нещо тук”, разказа Златка Сиракова, която живее на същата улица, но от другата страна на платното. “През годините се беше превърнала в свърталище на клошари и наркомани”, допълва жената.

    Други съседи пък припомниха, че някога на това място е имало парк с много зеленина. После решили да правят там общежитие за тъкачния завод „Маргарит Гогов“ и изсекли всичко. От някогашния парк останало едно единствено дърво, което и до днес стърчи унило край купищата разбит бетон и стърчаща арматура. Сега хората се радват, че отново ще има парк.

    “Много кандидати за кметове обещаваха, че ще премахнат това грозилище, но никой не се нае. Едва сега, след толкова години се решиха да я бутнат. Но на стотина метра оттам има друго недоразумение – още една многоетажна недостроена сграда, също панелна. “И на нея ще й дойде реда”, надяват се съкварталците.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ер
      еро
      19 -2
      13:50, 2 ное 2016
      Ако бяха почакли още малко и щяха да го санират с евро пари.
    • 2
      Xm
      Xm ?
      3 -3
      21:21, 2 ное 2016
      Да я бяха стегнали за мигрантите?

    Последни новини