От х:

Днес в x:

Приемат документи за общински жилища от утре

От утре започва приемът на документи за кандидатстване за общински жилища, съобщиха от кметството. Това ще става в Касовия салон на администрацията на гише „Общински жилища“, намиращо се на партерния етаж. Крайният срок за подаване на документи е 30 декември тази година.

Община Хасково разполага с 455 общински жилища, 26 от които са свободни към момента, а останалите 429 са заети.

Право да кандидатстват за настаняване под наем в общински жилища имат български граждани и техните семейства, които отговарят едновременно на определени условия. В това число влизат хора, които няма собствено жилище; такива, които средно месечният доход на член от семейството е по-нисък или равен на една минимална работна заплата; такива, които имат адресна регистрация – постоянен и настоящ адрес в съответното населено място в община Хасково през последните пет години без прекъсване. Желаещите да кандидатстват за свободните жилища могат да видят пълните условия на сайта на община Хасково.

Документите на кандидатстващите ще се разглеждат от 5-членна комисия, назначена от кмета Добри Беливанов. Председател е секретарят на община Хасково Биляна Димитрова, а членове са Янко Петев – директор Дирекция „Управление на общинската собственост“, Деница Панайотова – началник отдел „Разпореждане с общинската собственост“, Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ и Наташа Динова – старши специалист „Жилищна политика“. Резервен член е Ивелина Милева – главен експерт „Разпореждане с общинска собственост“ при община Хасково.

Въз основа на определената към 31 януари поредност, комисията изготвя проект на годишен списък на лицата, които ще бъдат настанени под наем, при наличие на свободни общински жилища.

Проекто – списъкът се обявява до 14 февруари на определено за целта място в общината. В 14 – дневен срок от обявяването гражданите могат да отправят възражения до кмета на общината.

Постъпилите възражения се разглеждат в едномесечен срок от комисията, докладват се на кмета, който взема решение и утвърждава окончателния списък на гражданите, които ще бъдат настанявани при наличие на свободни общински жилища. Решението на кмета е окончателно.

През 2015 година има подадени 167 заявления за включване в картотеката, от които 104 са одобрени и включени в окончателния списък на картотекирани за 2016-та, като от тях са настанени 43 семейства.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ti
    titi
    2 -4
    18:06, 31 окт 2016
    Дайте шанс на тези хора за 1-2 години да се стабилизират и после да се настанят други, а не уж социално слаби без доходи, а ги закупуват
  • 2
    Mi
    Mimi
    7 0
    19:00, 31 окт 2016
    Как може да се стабилизира соц.слаб за 1-2г.? Аз знам,но закона не го позволява май.С мин.заплата , до никъде точно.А в Хасково не плащат повече. Та,че си обмисляйте първо коментариите.
  • 3
    Ни
    Николай
    4 0
    08:50, 1 ное 2016
    А г-ца Еврейнова кога ще изчезне от апартамента който обитава, разбрах че има заповед за напускане на жилището. Ходила да "Реве" по-най различни инстанции ама какво да се прави когато срещу нея има 8 жалби!
  • 4
    Съ
    Съсед
    4 0
    15:47, 1 ное 2016
    Ми нали пак е гебе ,ко да я праят,то лесно ве комши та вечер дига булката ногите и утре всичко и е позволено.Ходи по инстанции реве ка вдовица за к*р ,разиграва циркажииски номера на соц.слаба пък спи на "Версаче" от 2 бона.
Последни новини