От х:

Днес в x:

Глобяват некъпани и мърляви шофьори в градския транспорт

Солени глоби ще има за шофьори и ватмани в столичния градски транспорт, които са отишли на работа некъпани, в недобър външен вид или говорят по мобилен телефон без хендсфри. Санкциите ще се налагат на транспортните фирми. Предложението е за нарушение глобата да е 50% от стойността на всеки курс по съответната линия. Идеята за санкции е на Центъра за градска мобилност, пише "24 часа".

Шефът на общинското дружество Христиан Петров е изпратил искане до зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев за промяна на договорите с общинските транспортни оператори. В мотивите си той настоява, че подобен контрол ще подобри услугата и обслужването на пътниците. Транспортните оператори ще бъдат наказвани с половината от стойността на всеки курс и когато шофьорите не са пуснали климатик през лятото и парно през зимата".

Ако предложението на ЦГМ бъде прието, глоби ще се налагат и за липса на сигнални табели на превозните средства, при проблеми със сигнализацията, при неработещи светлини, пуснати външни или вътрешни стъкла или неработеща звукова уредба за съобщаване на спирките. Санкциите ще се налагат през цялото време, а не само при проверката на излизане от гаража, както е в момента.

До дни пък в София ще заработи първият електрически автомобил за слагане на скоби на нарушители в синята и зелената зона за паркиране. Возилото е взето под наем от Центъра за градска мобилност, а максималният му пробег при напълно заредена батерия е 170 км. Идеята на ЦГМ е поетапно всички служебни автомобили да бъдат подменени с електрически, за да се пестят вредни емисии във въздуха.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини