От х:

Днес в x:

Шампионът Красивия и шефът на инкасо охраната на пощата Тихомир Мавродиев остават в ареста

    Шампионът по мотокрос  Красен Кънчев-Красивия, сочен като организатор на обира на хасковската поща, откъдето това лято бяха задигнати близо 2 млн.лв. и Тихомир Мавродиев, шеф на инкасо охраната в Пощата на служба във фирма ASP, остават в ареста. Най-тежката мярка „задържане под стража” за тях постанови този следобед съдия Кольо Димитров.

    В залата прокурорът Дарина Славова посочи, че срещу двамата има събрани доказателства за подготовката и участието им в обира и уточни, че все още обвинението не е готово да представи пред съда събраните веществени доказателства, понеже повечето от тях са на експертиза.

    В дома на Кънчев във Великотърновското село Присово са открити белезници, съпоставими по вид, модел и материал  с тези от местопрестъплението, с които е бил завързан пазача на пощата в нощта на обира. Освен това при обиските е прибрана и саморъчно направена скица на пощата с подробности - местоположението на будката на пазача, на трезора, както и на датчиците. Прокуратурата разполага и с показанията на анонимен свидетел, който е разпознал Кънчев да обикаля около пощата дни преди обира. Сторил му се подозрителен, защото е бил е с качулка посред лято.

    Известен факт е пък, че Красен е живял в Хасково под наем на метри от пощата.

     В залата стана ясно още, че срещу Красивия има висящо досъдебно производство в Плевен за открадната чанта със 770 лева от автомобил на 7-ми октомври тази година, заради което шампионът е с мярка ”домашен арест”. От Хасковския съда защитникът на Кънчев поиска същата мярка с мотив, че довереникът му е достатъчно популярен и няма къде да се укрие.

    „Искам да остана под домашен арест, който ще спазвам. Не бих могъл, а и не искам да се крия от правосъдието. Искам да прославя България и спорта”, каза пред съда Красен Кънчев.

    Обвинението разполага с категорични доказателства, че двамата с Мавродиев са се познавали, потвърди прокурорът. Държавният обвинител посочи, че Мавродев е собственик на леката кола Пежо, която е била пилотна на автомобил Фиат Марея, в която  са били задигнатите от пощата пари. Движението на двете коли една след друга е било заснето от множество камери на АПИ.

    Адвокатът на  Тихомир Мавродиев - Веско Георгиев, обаче посочи в залата, че Пежото по време на обира е било предоставено от клиента му на неговия брат, той пък го е продал на мъж от великотърновско. Оказа се, че този мъж е бащата на Красивия. По повод засечен разговор на Мавродиев с таткото на Красен, адвокатът посочи, че той е бил за неплатен данък на колата, която към този момент вече била прехвърлена.

    Като доказателства срещу Мавродиев прокурор Славова посочи още, че съпругата му има фризьорски салон, което е пряка връзка с разпилените косми от коса, открити на местопрестъплението през лятото. „Невинен съм. Нямам нищо общо”, каза пред съда Мавродиев.

    Обвинението срещу четиримата е за въоръжен грабеж в особено големи размери, за което наказанието е затвор до 15 години.

    За момента няма други арести, но категорично извършителите на грабежа са повече от задържаните четирима,които са се провалили на детектора на лъжата, съобщи прокурорът. Дарина Славова посочи още, че в разследването са използвани СРС-та и подчерта, че ще има  още арести.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Ив
      Иво
      85 -8
      19:04, 29 окт 2016
      Поздравления на разследващите органи за перфектно свършената работа! Нека всеки престъпник получи заслужена присъда,защото не е редно и нормално обикновените,честни и работливи хора да се бъхтят от сутрин до вечер за малка ,но честно изкарана с труд заплата,а други като тия крадци да живеят като шейхове. БЕЗ МИЛОСТ !
      • См
        смях
        36 -12
        19:38, 29 окт 2016
        Защо, предизборно някой ще обере вината...Кой живее като шейх?240 който се хранят от твойте данъци..
    • 2
      Ви
      вип
      31 -6
      19:24, 29 окт 2016
      Тя колко е перфектна не се знае на края се гледа има ли присъда или не
    • 3
      Хъ
      Хъкълбери Фин
      43 -10
      19:34, 29 окт 2016
      Браво на обвинението, съда, и полицията!
    • 4
      Ге
      Гери
      26 -3
      22:22, 29 окт 2016
      А сега е ред на каналджиити по границата.
    • 5
      Вс
      Всевишния Кенанец
      24 -3
      22:47, 29 окт 2016
      А къде са парите?!?!?
    • 6
      Ев
      Евертъна
      10 -21
      23:18, 29 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Гр
        Груди
        13 -3
        10:10, 30 окт 2016
        Първо - той не е комисар, второ - не той е човека, на който трябва да се благодари за този случай !
      • Ti
        tito3
        1 0
        11:28, 31 окт 2016
        Въчко Парасков е....,а не Вълчо ;)
    • 7
      Ме
      метин
      15 0
      23:37, 29 окт 2016
      каде се изгуби бе брат затъжихме се за твойте простотий
      • Ев
        Евертъна
        5 -14
        23:43, 29 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 8
      Ев
      Евертъна
      9 -13
      23:41, 29 окт 2016
      Обичам, когато всички престъпници, са задържани в... Виж коментара
    • 9
      До
      До Евертъна:
      14 -5
      14:54, 30 окт 2016
      Не те знам, кой си и колко си хасковлия, но си голям простак, как изглеждаш също не знам, но съм убеден, че си голям комплексар и страхливец и ако те видя на живо някой ден, с удоволствие ще ти бия два шамара, защото яко ме дразниш с изказванията си.Имам чувството, че си завършил помощното училище в Хасково - "П.Берон".
      Аз съм Жоро- Тихия
    • 10
      Ка
      Карабина-рязана
      11 -7
      15:15, 30 окт 2016
      С това обвинение и със тези слаби доказателсва прокуратурата е направо в задънена улица.СМЯХ.Ще открадне примерно 2-милиона и после ще краде чанта от кола в която има 770лв.никаква логика.СМЯХ.Началника на охраната бил обикалял пощата ами нали това му е работата.Имал скица ами нормално е да има нали охранява шибаната поща.И как го е разпознал този измислен свидетел като е бил с качулка в тъмното.Косми могат да се вземат от 1000-места.Абе с една дума куцо обвинение.СМЯХ.Иначе прокурорката Дарина Славова е много секси има страшен чар........искам я....много.И само последно да кажа че ДЕТЕКТОРЪТ НА ЛЪЖАТА НЕ СЕ СЧИТА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО В СЪДА.
    • 11
      Ба
      БАЙ ОНЗИ
      8 -1
      17:44, 30 окт 2016
      Карабино, такива като тебе други ги приказват в полицията. Инак навън сте доста отворени. Абе, ти си си типичното хасковско г о в н о.
    • 12
      Гр
      Груди
      11 0
      18:39, 30 окт 2016
      До Карабина-рязана: Много ти куца мисленето, феноменално тъп си ! Хванат е със 700лв, защото толкоз е имало в чантата ! Явно Красенчо е имал предварителна информация за повече, но в последния момент са останали - 700, защо ли!? Може би защото телефона му е бил контролиран, имало е изпреварваща информация какво смята да прави, предупреден е който трябва, а всичко това обяснява защо е хванат непосредствено след извършване на престъплението,а именно защото са го чакали и са били заети позиции от служителите на реда ! Красен не е работил никога в пощата и не е нормално да има скицата и у тях си, още повече като камерите са го хванали да обикаля при 30градуса юни месец през деня с качулка на главата... А двата чифта идентични белезни, които е имал, същите като тези,с които е бил закопчан охранителя във въпросната вечер!? Колата му, която влиза и излиза от града във въпросната вечер преди и след престъплението !? А разговорите му по телефона за други обекти, които иска да удари !? Колко повече му трябва на българския съд !?
    • 13
      Пр
      Прост човек
      0 0
      22:06, 23 дек 2016
      Груди,шефовете ти ли те накараха да напишеш тези глупости?Щото като ти гледам тъпата логика само полицай ще да си!Напълно съм съгласен че това е най измисленото обвинение което може да бъде скалъпено и издиша от всякъде и ако не е натиска от определени нива досега да са ги пуснали всички.И защо груди като са го следели и са знаели че ще краде на някой чантата да не е пълна с пари за да го ковнат с кражба в особено големи размери а? И да питам ти като полицай да кажеш колко вида белезници има?Ще ти кажа 2 вида са - старите с разделения ключ и новите с закръгления ключ,други няма ама както им е удобно така си го тълкуват!Как тоз свидетел го видя и позна като е с качулка посред вечер това момче?Особенно че е бил професионален съзтезателка и сума ти хора казват че са го засичали да бяга сутрин и вечер!Колко удобно си нагласят нещата власт имащите нали,защото са в безисходица и нямат и бегла идея кой всъщност обра тая поща или се опитват да прикрият че това си е вътрешна работа подпомогната от някоя висша кука!Само като видите кои са прибрани-Катката -хахаха тоз наркоман разтреперан,другият Антон Найденов който е същата треперушка,просто им трябват виновни!Истината е че тази работа е свършена от професионалисти които поставиха полицията на колене с вързани ръце-принудени да набедят невинни хора само и само да отчетат дейност пред шефовете си.Лесно е като се гледа отстрани и се сочи с пръст,но не забравяйте че в България никой не е застрахован че няма да бъде нагласен за да обере пешкира за сметка на друг.За мен няма съд в България който да остави тези момчета да вземат присъди на базата на тези смешни доказателства.

    Още новини

    Последни новини