От х:

Днес в x:

Намалиха наемите за общинските жилища

Месечната сума, която ще плащат наемателите на общинските жилища в Хасково вече ще е по-ниска. Решението за това беше взето на заседанието на Общинския съвет днес само три месеца след като заплащането за ползване на тези имоти  беше увеличено с приемането на изцяло нова Наредба.

Докладната с предложението за намаляването беше внесена от кмета на Хасково Добри Беливанов.

Срещу ротациите в нея възразиха единствено от Коалиция „За Хасково“ с аргумент, че няма достатъчна финансова обосновка на предложенията. Възраженията бяха конкретно за това, че в докладната няма посочено предложение от къде ще се компенсират разликите в сумите от преди и сега. Общинските съветници от Коалицията гласуваха с „ въздържал се“, въпреки това обаче предложението мина.

Така за първа зона вместо 1.80 лв. на квадрат ще се плаща 0.90 лв., за втора – 0.80 вместо досегашните 1.60,  за трета 0.70 вместо 1.20, за четвърта и пета зона 0.60 вместо досегашното левче на квадрат.

 Haskovo.HET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ви
    виж ти
    11 -8
    10:54, 28 окт 2016
    а защо вадят хора които са наистина социално слаби.дойде време да се продават апартаменти май.пак ще нагласяме наши хора
  • 2
    Об
    общината започна да се справя
    12 -10
    10:58, 28 окт 2016
    Хората се поокопитиха и взеха да се оправят по малко, саниране, намаляне на някои такси, още много работи трябва да се направят но полека лека
  • 3
    Ре
    Реалист
    15 -3
    11:23, 28 окт 2016
    Естествено, че ще се вадят хора, защото зради такива, които си помислиха че ще живеят цял живот там други крайнонуждаещи се не могат да се вредят! Това са жилища предвидени за социално слаби до нормализирането на тяхното финансово състояние все пак! Не е коректно веднъж като се настаниш и да останеш там завинаги....
  • 4
    Kk
    kkkkkkkkkkkk
    6 -2
    13:52, 28 окт 2016
    Направете да ги ползват за по 2- 3 години, а не за цял живот и после да ги закупуват без пари. И другите хора заслужават привилегии.от нашия труд се заплащат техните разходи.мисля,че няколко години е достатъчно, а не цял живот.
  • 5
    Да
    Да
    4 0
    18:44, 28 окт 2016
    Малко вадят! Всички там са хрантутници с високи доходи от сивата икономика. Ама и много реват то постоянно опират до медийте и правят от мухата слон! Те къде къде отиват към средната класа ама в Общината идват опърпани одърпани... Подкарали са ги много добре всички малки души който смятат, че трябва да останат и да са на евтини жишища който смятат че ще купят за 5 000 лв на изплащане хахаха стига вече да излизат всички! Има тираджии с мерцедеси! Има една туркиня с две деца едната и шерка ина онлайн магазин и продава супер скъпи дрехи.! Има една друга с две коли едната е джип мъжа и строителен техник жез фирма и още много други неща има за съседите ми. Има една любовника и побърква всички живущи с пиянските си истории... Има около 20 човека мога да изреждам само негативи. Нека да излизат има толкова болни хора, самоти майки и наистина нуждаещи се! Има и хора които сами напуснаха и ЕВАЛА на смелостта и това ме не смятат че имат нужда от тези жилища! Все пак те са не пожижнено дадени, а всеки договир е едногодишен с цел проверка на състоянието ежегодно. Продават си апартаментите хвалят се на съседите после реват че ги били вадели шото били продавали... ама каТ яде кифтетата не рива???? Айде вънка!
  • 6
    Тр
    Трънче
    3 0
    18:51, 28 окт 2016
    Толкова са социално слаби, че лащаха по 1 000 лв на ръка на предното ръководство. Сега пари не им искат ама им искат документи по Наредба. Ще вадят естествено. Там сега се работи не се взимат рушвети. Нека си излизат и да не реват защото прекаляват.
  • 7
    На
    наблюдател
    2 0
    23:02, 28 окт 2016
    Лично аз познавам обитатели в 3 апартамента - вътре е супер лукс e обзавеждането и собствениците карат баварци и подобни лимузини които струват колкото малък апартамент!
    Нужно е преразглеждане на имотното състояние на обитателите на блокчетата?!?!
  • 8
    Tt
    tttttttttttt
    0 0
    17:48, 30 окт 2016
    След като са самотни майки ,защо и приятелите им живеят там? Децата признати пък самотни майки, каква е тая оправия в Хасково?

Още новини

Последни новини