От х:

Днес в x:

На 29 октомври: Първият плувен турнир за ученици в новия басейн в Смолян

Ученически турнир по плуване организира община Смолян, със съдействието на СК „Плуване Смолян”, съобщиха от Пресцентъра на община Смолян.

Плувният турнир ще се проведе на 29 октомври /събота/ от 10.00 часа в напълно обновения Плувен басейн в областния град. Спортната проява е посветена на104 години от Освобождението от Родопите и Деня на народните будители – 1 ноември. Основната цел на състезанието е стимулиране и популяризиране на плуването сред децата от смолянските училища, обяви Даниела Керкелова, експерт по спортните дейности в общинската администрация. В състезанието ще вземат участие ученици от 1 до 7 клас и една група над 7-ми клас. Деца от община Златоград също са заявили участие в надпреварата, като един състезател ще може да участва в една възрастова група и максимум 2 дисциплини.

Възрастови групи

1 клас - момчета и момичета в стиловете „кроул” и „гръб” – 25 метра

2 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб „ и „бруст” – 25 метра

3 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб” и „бруст” – 50 метра.

4 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.

5, 6, 7 и 7 клас, момчета и момичета в стиловете „кроул”, „гръб”, „бруст” и „бътерфлай” – 50 метра.

Учениците имат право да участват в по-горна възрастова група с медицинско разрешение (чл. 11 от наредба № 8/18.03.2005 г.). Заявки за участие ще се приемат на имейл: ek_sokolova@abv.bg или на телефон: 0878627599 до 13.00 часа на 28 октомври 2016 г.

Необходими документи за участие:

Заявка за участие, съдържаща трите имена, година на раждане, клас и дисциплини за участие, не по-късно от 13.00 часа на 28 октомври на имейл ek_sokolova@abv.bg (записване предварително при треньорите от Плувния клуб). Копие от ученическа карта или бележник, заверено от директора – вярно с оригинала /в деня на състезанието/, както и предсъстезателен медицински преглед /в деня на състезанието/.

При липса на упоменатите документи всеки родител попълва декларация за носене на отговорност. Спортно технически изисквания за малките състезатели са да бъдат в подходящ спортен екип за плуване, като според санитарните изисквания за влизане в басейна, трябва да имат и плувки, чехли, шапка, хавлия.

Всеки състезател ще участва по ред организиран от организаторите, а класирането е индивидуално от 1 до 3 място – медали и грамоти за всички призьори от всички възрастови групи, като наградите са осигурени от община Смолян. За всички останали участници ще има грамоти, а награждаването ще се извърши след приключване участието на всички възрастови групи, 

Контакти - 0301/67644, 087873615, dsk111z@abv.bg - Даниела Керкелова, Община Смолян и и Катя Соколова – 0878627599, ek_sokolova@abv.bg – СК по плуване. Повече подробности за самото състезание и необходимата декларация можете да намерите на сайта на Община Смолян, в меню Спорт/спортни новини .

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини