От х:

Днес в x:

Възобновяват строителството на църквата в „Орфей“

    Възобновяват строителството на недовършената църква „Свети Иван Рилски чудотворец“ в хасковския квартал „Орфей“. Разрешителното за строеж връчи днес кметът на Хасково Добри Беливанов на председателя на църковното настоятелство отец Никола от църквата „Свети Архангел Михаил“. „Аз бях един от инициаторите за започване строителството на църквата в най-големия хасковски квартал. Радвам се, че на мен се пада честта, докато трае мандата ми, да я завършим и тя да отвори врати за миряните от Хасково и от общината“, заяви градоначалникът Добри Беливанов. „За съжаление повече от 18 г. този храм не бе завършен. Минавахме покрай него, сякаш бе паметник на настъпваща бездуховност и безверие. Сега отново има хора, които са готови да направят всичко възможно, за да довършим храма“, каза още Беливанов. Той изрази увереност, че това ще се случи до 2-3 г. „Убеден съм, че християнският дух е жив и хасковлии вярват в християнското бъдеще“, каза още Беливанов.

    Връчването на разрешителното за възобновяване на строежа стана в присъствието на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева – Пламен Манушев. Те бяха посрещнати от десетки граждани. „Днес се надявам, че с издигането на този дом Господен духовността отново ще бъде сред нас. Имаме нужда от нея в тези трудни време на предизвикателства, които са глобални, но трябва да бъдем единни. С вяра, със сила, за да градим по-доброто бъдеще, за да оставим на нашите деца една модерна и подредена държава“, каза кандидатът за президент Цецка Цачева по повод възобновяване строителството на храма в „Орфей“.

    В областния град пристигнаха и председателят на националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, евродепутатът Ева Паунова и двамата депутати от ГЕРБ – Делян Добрев и Евгения Ангелова.

    Събитието уважиха областният управител на Хасково Станислав Дечев, общински съветници от областния град и граждани.

    Молебен за възобновяване на строителството на храма отслужи пловдивският митрополит Николай.

    Платена публикация.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!
     

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини