От х:

Днес в x:

Грипът дойде, доказаха новия вирус у две жени. Преглед на печата

"24 часа"

Грипът дойде, доказаха новия вирус у две жени

Новият грипен сезон стартира официално у нас. Грипният вирус A/H3N2 е доказан при 2 жени от София и Стара Загора, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) и национален консултант по микробиология. Това е очакваният нов грипен вирус, включен във ваксините за сезон 2016/2017 г. с щама "Хонконг". Той е открит през 2014 г. и досега не е бил водещ в грипната епидемия у нас.

"Труд"

Държавата дава по 200 лв. на безработен

Безработните, които започнат работа в друг град, ще получават пари за наем и детска градина, както и такса за интернет, но за не повече от една година. Това предвиждат окончателно приетите промени в Закона за насърчаване на заетостта.

Засега се предвижда сумата да е около 200 лв. на месец, като при проявения интерес социалното министерство е предвидило да бъде мобилно, коментира депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова.

Търсещите работа могат да използват услугите на дирекциите "Бюро по труда" независимо от адреса по регистрация. Ангелова даде пример с безработно лице, което е регистрирано в бюрото по труда в Пловдив, но може да ползва услугите на бюрата по труда в цялата страна..

. "Стандарт"

15 000 гърци местят бизнеса си у нас

Гражданите за последно ще ползват отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако подадат по интернет годишната си данъчна декларация до 31 март 2017 г. От 2018 г. годишните декларации за доходите задължително ще трябва да се подават по интернет. Това предвиждат промени в данъчните закони, които са свързани с бюджета за 2017 г. и са подготвени от МФ.

Освен това за 2017 г. се слага таван от 1000 лв. на размера на отстъпката при подаване на данъчната декларация по интернет. Досега такъв таван нямаше и заможните българи, с доходи например над 1 млн. лв., ползваха отстъпка и над 5000 лв.

С предложените промени се предлага освен хазартните игри да бъдат освободени от данък върху доходите само наградите от развлекателни автомати. В останалите случаи доходите от игри, които не са хазартни, ще се третират като облагаем доход за гражданите. Предлага се да бъдат освободени от облагане ученическите награди (от олимпиади и други подобни състезания и конкурси), които съгласно действащия към момента закон подлежат на облагане.

"Монитор"

Фатална дрога - розов кокаин, залива ски курортите ни

Наркотик, който се продава като кокаин, но е розов на цвят, залива вече ски курортите ни. Опиатът се продава предимно на чужденци и според експертите е смъртоносен, съобщава в. "Монитор". Субстанцията вече се търгува в Боровец, в Банско, в Пампорово. Цената е колкото на белия кокаин - 140 лв. за грам, но се предлага само на чужденци. В розовия вариант има дизайнерска дрога и химикали, крайно вредни за човешкото здраве., предупреждават международните служби МВР. Химикалите действали директно на нервната система

"Сега"

Депутатите ще обясняват чии интереси защитават законите им

Всеки законопроект, внесен в парламента, вече задължително ще върви с предварителна оценка на въздействието му. Ако тя липсва, законодателното предложение няма да се разпределя за разглеждане в парламентарните комисии, докато вносителят не я представи. Това решиха вчера депутатите с поправки в правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Промяната се прави, за да се отговори на изискване в Закона за нормативните актове, прието преди няколко месеца по настояване на правителството, според което такава оценка трябва да съпровожда всеки проект на нормативен акт.

"Дума"

Пак отлагат строежа на "Струма" през Кресна

Довършването на магистрала "Струма" става все по-рисково, след като министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви нови срокове за одобрението на проекта през Кресненското дефиле, предаде "Медиапул". Надяваме се до края на тази година или най-късно в началото на следващата да бъдат готови проектите на четирите алтернативни варианта за преминаване през Кресненското дефиле, е казала вчера Павлова в Плевен. Четирите варианта са дълъг тунел от 15 км, пълно изнасяне на магистралата извън дефилето, т.нар. етажерка - магистрала на две нива, като се използва сега съществуващият път и най-новият вариант - в едната посока да се ползва съществуващият път, а в обратната - да се прави т.нар. източен обход на Кресна.

"Капитал дейли"

Нов ремонт на НДК

С максимален резултат за техническото предложение и с втората най-ниска ценова оферта "Джи Пи груп" (свързвана с Валентин Златев) най-вероятно ще спечели поръчката за възстановяване и обновяване на парковото пространство пред Националния дворец на културата (НДК). Възложител на проекта е Столичната община, а обектът е т.нар. зона 4, която обхваща площадното пространство пред НДК - площад "България" с обща площ 12 500 кв. метра.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини