От х:

Днес в x:

Хасково с приз за „Приемна грижа“

„Спасители на детството“ получи община Хасково за особен принос в „Приемната грижа. Призовете бяха раздадени снощи на церемония в столицата.

Това са първите награди, които Националната асоциация за приемна грижа връчва. Номинациите бяха по повод 7-мия рожден ден на асоциацията и 24 октомври - Денят на приемната грижа и приемното семейство.

Номинацията за Хасково е заради създадения модела на „Приемна грижа“. Работата по проекта започва през 1998 година. Първите приемни родители в страната са от община Хасково и региона. Сега в общината има повече от 40 приемни семейства. Благодарение на „Приемна грижа“ бе закрит дом „ Надежда“ .

За да получат призът на церемонията присъства общинския екип, който работи по темата в Хасково, а плакетът взе заместник-кметът Милена Трендафилова, която каза от трибуната „Ние се стараем много и ще продължаваме да се стараем защото в центъра трябва да бъде детето и това е нашата работа“.

В индивидуалните номинации също имаше приемен родител от Хасково-началната учителка Таня Георгиева.

С отличието " Примен родител-спасител на детството" бяха наградени Огнян и Магдалена Цветкови, които са се грижили за деца с тежки диагнози и опасения за наследствено предаден ХИВ, Димитър Димитров от Хисаря, който се грижи за деца със Синдрома на Даун и Виолета Георгиева - първата приемна майка у нас, поела грижите за бебе от родилното отделение. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини