От х:

Днес в x:

Рекорден брой състезатели по ориентиране в Кенана, идва и подгласник на Дизела

    Рекорден брой състезатели подадоха заявки за участие в състезанието по ориентиране, което ще се проведе събота и неделя в „Кенана“ в Хасково. Те са от 25 клуба в страната. 155 души ще участват в дневното състезание, което започва в 11 часа на 30 октомври от паркинга до комплекс „Фантазия“. В нощното – в 19:30 часа на 29 ноември ще се включат 72-ма, съобщи на нарочна пресконференция в община Хасково председателят на спортен клуб по ориентиране „Компас 1994“ Тодор Стратиев. В него ще участва и поставеният под номер 2 в страната Иван Сираков, който е след Кирил Николов-Дизела. Състезателите ще бъдат раздели в няколко възрастови групи, които започват от 10 г. Най-горната възрастова група е за хора над 70 г, в която ще се включи и 83-годишният Дичо Гогов от смолянското село Турян.

    Организатор на събитието са хасковския клуб, община Хасково и Българска федерация по ориентиране. Тази година ще бъдат връчени две награди – приз Хасково и приз 60 г. ориентиране, каза зам.-кметът Милена Трендафилова при представяне на състезанието.

    Двете трасета – за нощно и дневно спортно ориентиране вече са маркирани и са поставени контролни знаци. Организаторите призоваха да не се пипат от гражданите.

    В изявата през уикенда желаещите хасковлии ще могат да се включат като минат трасето с несъстезателна цел.

    Състезанието в Хасково се провежда след двегодишно прекъсване.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      Тодор
      5 0
      20:24, 26 окт 2016
      Браво на организатори и състезатели. Господин Стратиев , продължавайте с воля традицията.Така се възпитават нашите деца.
    Последни новини