От х:

Днес в x:

Хванатият ТИР с кокаин карал фитнес уреди от Испания

Кокаинът, открит от гранични полицаи на ГКПП "Кулата", е бил опакован в оловно фолио. Камионът, в който е бил скрит наркотикът, е на българска фирма.

Това стана ясно на пресконференция в Окръжната прокуратура в Благоевград, в която взеха участие главният секретар на МВР Георги Костов, директорът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков и зам.-окръжният прокурор Николина Съчкова, предаде "Фокус".

Кокаинът е бил скрит в камион, влизащ от Гърция снощи. Той е собственост на българска фирма и е превозвал фитнес уреди от Испания. Наркотикът е с чистота 60 процента и е открит в тайници в рамата на товарния автомобил, въпреки, че е бил опакован в оловно фолио.

"След преценка на риска, товарният автомобил е подложен на по-обстойна проверка. В два тайника са открити общо 26 кг наркотично вещество, реагиращо на кокаин, стойността му е над 5 милиона лева. Предстои химическа експертиза, от която ще стане ясна точната стойност на наркотичното вещество", заяви Съчкова.

36-годишният шофьор на камиона, който е български граждани, е задържан за 24 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение.

Това е изключително добра реализация на колегите от "Гранична полиция". Задържаното количество кокаин е огромно, за сведение казвам, че през миналите години задържаното общо количество от всички правоприлагащи органи рядко надхвърля 15 килограма”, каза Георги Костов.

Според него през миналата година задържаният кокаин от МВР и митниците е 9.6 кг.

Но от началото на годината досега задържаният кокаин надхвърля 96 килограма”, похвали се Костов.

Наркотикът е открит с помощта на високотехнологичен скенер, с който митниците разполагат от три години, въпреки, че кутиите са били обвити с оловно фолио за заблуда”, обясни директорът на митница „Югозападна” Георги Александров.

Пакетите с кокаин се охраняваха по време на брифинга от въоръжени гранични полицаи. От всеки килограм от кокаина след добавяне на други вещества, могат да се получи три-четири пъти по-голямо количество за улично разпространение. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини