От х:

Днес в x:

13 психологически трика, които ще ви помогнат в общуването

Понякога не се разбираме добре с други хора или пък ни е неудобно да попитаме нещо. От Bright Side ни представят няколко трика, благодарение на които ще може да изградите добри отношения с всеки.

1.    Ако зададете въпрос, но отговорът не ви устройва - например, човекът, с който говорите е оставил нещо неизказано, неясно, или ви е излъгал - не питайте отново. Вместо това, просто го погледнете смирено и съсредоточено в очите. Тази техника ще го “приклещи” в ъгъла и той ще бъде принуден да доизкаже мислите си.

2.    Ако някой ви се развиква, положете усилия да запазите спокойствие и се престорете, че все едно нищо не се е случило. Първата реакция обикновено е гняв, предизвикан от вашето поведение, но той бързо ще бъде сменен от чувството за вина от агресивното избухване. Най-вероятно, човекът, който ви е нагрубил пръв ще поиска прошка.

3.    Ако по време на някакво събиране, знаете, че някой възнамерява да ви критикува , съберете кураж и застанете или седнете до него или нея. При това обстоятелство, лицето вероятно няма да има смелостта  да се изкаже негативно по ваш адрес, отколкото ако бяхте на разстояние от него.

4.    Повечето хора свързват храненето със спокойствие и сигурност, затова и се храним по често у дома. Ето защо, ако сте наистина притеснени, просто вземете една дъвка. Дъвчейки, мозъкът ви ще помисли, че ядете и ще се почувствате по-уверени и спокойни след известно време.

5.    Един стар и изпитан метод, използван от много студенти по време на устни изпити. Те си представят, че професорът е техен добър приятел, което ги кара  да се чувстват по-спокойни и по-лесно  да намерят правилните отговори. Тази техника е ефективна и в други ситуации - опитайте я преди важно интервю за работа!

6.    Ако хора в група избухнат в смях едновременно, всеки инстинктивно поглежда към човека, който харесва най-много или с когото иска да се сближи. Затова наблюдавайте очите на всички след пусната шега - ще научите много.

7.    Срещайки някого, поздравете го малко по-радостно, отколкото обикновено. Усмихнете се и си опитайте да изговорите името му нежно. С течение на времето, ще започнете да гледате по-различно на този човек и удоволствието от срещата ще бъде искрено.

8.    Ако работата ви е свързана с хора, знайте, че е възможно да ги “принудите” да се държат по-учтиво и любезно. Поставете огледало на работното си място, така че вашите събеседници да виждат своите отражения. Като правило, хората винаги се опитват да изглеждат най-добре в огледалото и едва ли ще искат да видят своето ядосано или зло отражение. Така със сигурност ще се усмихват повече!

9.    Ако искате да привлечете вниманието на човек, който харесвате, взрете се в нещо, директно зад неговите рамене. Щом усетите, че той/ тя ви гледа, преместете погледа си и го/я погледнете в очите, усмихвайки се. Този трик работи безотказно!

10.    В действителност сме способни да контролираме стреса. Когато сте много притеснени, започваме да дишаме по-дълбоко и сърцето ни удря по-бързо. Опитайте се да дишате по-спокойно и да нормализирате ритъма на сърцето. Повярвайте, възможно е!

11.    С цел да омаете своя обект на желание на първата среща, опитайте се да определите цвета на очите му, когато се срещнете. Контактът очи в очи винаги работи ефективно.

12.    Когато определяте някакви изисквания или условия, първоначално поставете летвата високо. Най-вероятно отсрещната страна няма да се съгласи с тях и ще откаже. Въпреки това, определено ще се споразумеете за “реалните” условия, които предлагате по-късно. Хората са склонни на компромис, ако вече са ви отказали нещо по-голямо.

13.   Хората са привлечени от тези, които са уверени в себе си и своите действия, така че просто демонстрирайте, че сте компетентни (дори и ако това не е така).

Нашата мимикрия е тясно свързана с нашите емоции: повдигаме вежди, когато сме развълнувани и присвиваме очи, докато плачем. И обратно, изражението на лицето влияе на нашето вътрешно състояние. Ако направите физиономия, подобна на плач, то е вероятно, че ще ви се доплаче. Използвайте тази способност - усмихвайте се! Усмихвайте се без причина, и след няколко секунди, усмивката ви ще стане истинска и искрена!

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини