От х:

Днес в x:

Четирима със заличена регистрация в Тракиец обжалват кметската заповед

Четирима души, сред които и съпругата на управника на Тракиец, обжалват заповедта на кмета Добри Беливанов, с която бе прекратена адресната им регистрация в селото. Това стана ясно в Административния съд днес по време на поредното заседание по жалбата на неуспелия кандидат за управник на селото Желка Колева.

Магистратите изискаха от общинската администрация в Хасково точна справка колко души са обжалвали заповедта за прекратяване на адресната им регистрация в Тракиец. Haskovo.net припомня, че това стана след проверка на полицията, а впоследствие и на специална комисия от общината, която установи, че хора са били регистрирани на настоящ адрес в ниви и обори. Така 39 души, сред които и съпругата на кмета на селото Красимир Бойчев, се оказаха с прекратени адресни регистрации по настоящ адрес в селото.

Общо 185 души са подали заявление за гласуване на частичните избори на 2 октомври в Тракиец по настоящ адрес, стана ясно още в залата. Това заяви пред съда кметът на Конуш Младен Мрачев, който пое временно и Тракиец до изборите. Там на 2 октомври мериха сили старият кмет Красимир Бойчев и назначената за временен управник по време на остраняването му от длъжност от ОИК - Желка Колева. Кандидатката на ГЕРБ изгуби изборите с 30-тина гласа разлика.

Днес стана ясно също така, че сигнал в полицията за съмнителни заявления за гласуване по настоящ адрес е подал временният кмет Младен Марчев. На жители на Тракиец им направило впечатление, че вота си за кмет на селото искат да дадат хора, които отдавна не живеят там, а някои били дори непознати, обясни пред съда Марчев. Той подал сигнал в МВР Хасково, като дори посочил 30-тина имена. Това било началото на проверките за адресните регистрации.

Съдът също така назначи графологична експертиза, която да сравни подписите под заявленията за гласуване по настоящ адрес и парафите на същите хора в изборните списъци.

Следващото заседание по делото е насрочено за 15 ноември.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Дя
    дядо Щукар
    16 -4
    14:05, 25 окт 2016
    Вота си искали да дадът хора не живеещи в селотоТакива хора не трябва да се допускат да определят вътрешния живот на селото А не ели същото и с изборите за президенти парламентарните избори в държавата --живущи в САЩ и страни в ЕС да определят правилата по които ще живеем ние в страната тоест тези които се печим в огъня Дивотии от всеки поглед
  • 2
    Из
    Избирател
    13 -2
    17:15, 25 окт 2016
    Младен Марчев бил сигнализирал. Ама моля ви се. Малко уважение към читателите на сайта.Понеже се осраха на изборите , никой не се сети , че полицията няма работа по избори там сега Марчев бил сигнализирал . А какво правеше Консулов , областен цял ден в Тракиец. това не е ли натиск. Ами Беливанов каква работа имаше да обикаля по къщите с пари , месо и незнам си какво още. Или да увещава хората да гласуват и да ги разкарва с колата.Ами директора на полицията. Ами доведените за регистрация от Жечка. Каква работа имаше сина й Димо с куп бабаити да обикаля по селото и да заплашва.Дребнавост и отмъстителност. Не можаха да приемат , че просто губят .Ама тя Жечка си е такава- дребнава , по дребните далаверки - къде продукти от склада, къде месце от помощи и дарения. Който е работил с нея много добре я познава.Хубаво си вървеше далаверката къде ги закриха тия социални домове.Още малко оставаше до пенсийка. Ама нейсе.Ще се жертва за партията.
  • 3
    K
    k
    3 -4
    17:21, 25 окт 2016
    Виж сега Избирателче жечка щом е била на такава служба ясно че гризвала здраво като мишка в хранителен склад но и тоя Красю е голям разбойник както и да го въртиш Нямаше ли други хора в това село та се занимават с тия двамата разбойници
  • 4
    Чо
    Човек от село
    5 0
    17:44, 25 окт 2016
    Останалите са от друга етническа група.Изберат ли кмет от тях за седмица джамията е издигната и ходжата ще пее от минарето.
    • Из
      Избирател
      6 0
      17:49, 25 окт 2016
      Така е . Но точно това са им обещали от ГЕРБ на ДПС. Сега подкрепяте нас , на другите избори кандидата е ваш. В което няма нищо лошо между другото.Има хора с акъла си и биха свършили не по - зле от Жечка работата на кмет. Проблемът е , че се правят задкулисни договорки , размятат се едни суми , противопоставят се комшии и роднини едни срещу други. Да не зачеквам темата , че един човек си почина от притеснение след изборите заради подобни договорки.
  • 5
    Из
    Избирател
    4 0
    18:49, 25 окт 2016
    Стига с този Красимир и брат му, Жечка - няма ли други хора в това село . Латка - например .Способна, авторитетна, от семейство с авторитет ?!

  • 6
    Ми
    МИЛКА ОТ АСЕНОВГРАД
    4 0
    20:09, 25 окт 2016
    Жече кака повече не се кандидатирай в нашето село за Кмет втори път се излагаш и ние покрай теб не можем да се покажем със Снежка организаторката сега идват президенските избори нали знаеш ,че сме комуниски и незнаем за кого да агитираме , довчера бяхме с ГЕРБ а днес сме за БКП но хората макар , че им плащаме не ни вярват .
    • Ko
      Komunist
      10 -1
      20:49, 25 окт 2016
      Ето една хубава тема.След загубата в Тракиец Беливанов бил наказан. На ГЕРБ са им спуснали задача, кметовете им да осигурят гласовете си от кметските избори. Да ама гласовете СРЕЩУ Георги Иванов НЕ СА гласове за ГЕРБ , още по-малко за леля Цецка.И да обикаля по селата и да не обикаля , и да заплашва кметовете все тая - ГЕРБ губят.И без друго вече има опит с подаването на оставка, Беливанов след 06/ 11 няма смисъл да ходи на работа- направо да се отказва.Иначе Снежа - комунистка. Ха - ха. С частен магазин. Ама то комунистите станаха най-големите капиталисти. Останаха малко идеалисти като Милка.
  • 7
    То
    тотю
    4 0
    09:31, 26 окт 2016
    Така е! Завидният резултат на ГЕРБ от последните местни избори, беше вот анти Иванов, какво се опияняват и си вярват не знам.
  • 8
    Ан
    Анонимен
    0 -2
    10:38, 26 окт 2016
    Много умници в това село бе ! Пишат , коментират ! нека всеки да погледне себе си и тогава да коментира останалите ! Дали всичко му е наред на този ,който коментира ? Като сте толкова отворени пишете си имената , защо се криете ! За това в това село не може нищо хубав да се случи !Един от друг по-умни !
  • 9
    Ре
    Реалист
    2 0
    14:49, 26 окт 2016
    И хубави неща стават в това село ,но хората са злопаметни помнят само лошите бързо забравят хубаите!
Последни новини