От х:

Днес в x:

Взривовете в Япония дело на депресиран пенсионер

Самоубийство седи в основата на двата взрива, станали по-рано днес в японския град Уцуномия, намиращ се на около 100 километра северно от японската столица Токио, предадоха Франс прес и ТАСС.

Експлозиите станаха в популярен парк на града малко след 11:30 часа местно време. Един човек загина, а трима души бяха ранени при взривовете.

Едната от експлозиите е станала в района на паркинга към парка. Според японски медии там се е взривила лека кола и при експлозията са се възпламенили още два автомобила. Малко след това на 200 метра от мястото на първата експлозия полицията откри разчлененото тяло на мъж.

В една от изгорелите коли беше намерена и бележка, която прилича на писмо оставено от самоубиец. Собственикът на колата е бивш член на силите за самозащита на Япония. Знае се, че той е бил на 72 години. В бележката се казвало: Изкупвам вината на живота си.
 
По-рано днес жилището на бившия военен в града също е било опожарено.

По време на двете експлозии в парка е имало фолклорен фестивал, но той е бил анулиран.

Подобни взривове са рядкост в Япония. Имало е случаи на самоделни взривни устройства, поставени от крайнолеви групировки близо до американски военни бази

(БТА)

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини