От х:

Днес в x:

Старозагорската опера идва в Хасково с премиерната оперета „Парижки живот“

Хасково ще е вторият град, в който Старозагорската опера ще играе премиерното си заглавие „Парижки живот“ в края на октомври.

Живописната оперета на Жак Офенбах ще бъде представена за първи път на сцената в Стара Загора на 28-ми октомври, а още на следващия ден-29-ти, събота, трупата играе в Хасково. Представлението ще е в читалище“Заря“ от 19 часа.

„Парижки живот“ е откровена и хумористична критика на разюзданите страсти на парижкото общество през XIX век и представя градът на страстите през Бел епок, период, в който разцъфтяват изкуствата и има известно увлечение по новите технологии.

Премиерата на оперетата е в парижкия театър „Пале Роял" на 31-ви октомври през далечната 1866 година.

Старозагорската постановка е дело на: диригента Димитър Косев, режисьор е Румен Нейков. Светът, който създава Офенбах, пресъздава на сцената сега сценографът Иван Токаджиев, костюмите са работа на Антония Попова, с хореографията на Алида Бонева и работата с изпълнителите на хормайсторa Младен Станев, се затваря картината за едно очаквано представление с много танци, музика и действащи лица.

Билети в Хасково могат да се купят на касата на читалище „Заря“ на 27-ми октомври /четвъртък/ и в деня на самото представление. Те могат да бъдат заявени и при Мария Димитрова на тел: 0888 134394.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини