От х:

Днес в x:

Ученици от цялата страна обменят опит в Хасково

    Съюзът на учениците в България организира национална среща на Ученическите съвети и парламенти в Хасково днес. В нея се включиха 45 души от 40 училища от 20 населени места в страната.

     „Идеята на срещата е да осъществим диалог с хората, които отговарят за образованието в България - Регионално управление на образованието, община Хасково, съответно и представители на неправителствени организации”, каза Адриан Кирилов - представител на Съюза на учениците в България. Той допълни още, че по-важната цел е учениците в България да се сплотят около обща кауза и цели, които реално да изпълнят. Първата от тях е 17 ноември – Международен ден на ученика, когато ще се реализира национална кампания, която ще започне от Хасково. Тя ще бъде конкретизирана на по-късен етап. „Другата основна цел е да направим така, че хората, които идват от цялата страна, да се опознаят и да предадат опит един на друг. Съответно отивайки си в собствените населени места, да бъдат полезни за своя Ученически съвет”, каза още Адриан Кирилов.

    Днешното събитие уважи началникът на РУО Иван Панайотов, а от община Хасково съдействаха за осигурявне на зала в местен хотел.

    Във форума, който започна от вчера, имаше презентации, както и изложение с дейности на Ученическите съвети. Националната среща на учениците продължава и утре.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Не
      неадекватно
      17 -4
      19:33, 22 окт 2016
      В цялата страна образованието върви надолу. Българското училище е превърнато в опитен терен да всякакви експерименти и идеи. "Новият" закон окончателно закопава идеята за прогресивно образование. Учителят е превърнат в бюрократ, писарушка с норма от изработени документи на ден. Няма никакви права за налагане на контрол над учениците. И само му се вменяват все повече и повече административни функции. За учителя няма физическо време да подготвя уроците си, да твори, да стимуира и да предава знанията и опита си. Всичко е сведено до една раздута система на отчетност. От своя страна учениците продължават да нямат стимул да посещават училище - на всички е ясно, че всеки ще завърши и ще си получи документа за конкретен образователен етап. И това е! Образованието го няма!
    • 2
      По
      Подкрепям
      6 -3
      11:12, 23 окт 2016
      То не само образванието го няма, ами и директорките никакви ги няма. От прости селянки с мания за величие директорка на училище реално не се става. Титлата е само проформа и за да се бие в гърдите колко е важна и оправна. Ако не са хората, които да й работят няма да може да директорства. А като включиш в това число и некадърните дружки и заместнички на една директорка, кръга от некомпетентни хора, които уж правят образование рязко скача. И като се вземе предвид, че в повечето училища в града е така - къде в цялата картина е образованието. А всичко това се случва с скритата намеса на РУО Хасково. А на места и по-отгоре се уреждат. Анархия и шуробаджанащина!
    Последни новини