От х:

Днес в x:

Хасково е част от турнето на интернационалното трио Увира/Бруно/Хафизи

Изображение 1 от 2

    Турнето на международното джаз трио Увира/Бруно/Хафизи ще мине и през Хасково.

    Пианистът от Чехия Ян Увира, контрабасистът италианецът Алесио Бруно и Мартин Хафизи – ударни ще свирят в Хасково в джаз клуб “Ралица“ в неделя от 19 часа.

    Формацията е създадена през 2015 г. в Ротердам. Триото изпълнява модерен джаз на високо европейско ниво. Репертоарът им е предимно от композиции на пианиста Ян Увира.  
    Чехът учи джаз пиано в консерваторията „Я. Йежек”, Прага. След това се мести в Полша, където продължава обучението си в консерваторията „К. Шимановски”, Катовице. Днес той следва бакалавърска степен в ротердамския университет за изкуства „Кодартс”, където негови учители са именитите джаз пианисти Роб фан Бафел и Франц фон Чоси.
    Барабанистът Мартин Хафизи завършва Национално Музикално Училище „Любомир Пипков” в София в класа по ударни инструменти на Мария Палиева. През 2012 г. заминава за Ротердам, където е приет в джаз отдела на университета „Кодартс” със специалност барабани. Там негови ментори са утвърдени имена на европейската и световна джаз сцена – това са Йоост Патока и Ханс фан Оустерхут. Мартин е носител на много музикални награди.

    Италианецът Алесио Бруно, контрабасист и също композитор в триото, завършва бакалавърска степен в джаз отдела на Кралската Академия в Хага. Той следва магистратура в университета за изкуства „Кодартс”, Ротердам под ръководството на реномираните джаз контрабасисти Стефан Ливестро, Йерун Фийрдах, Мариус Бейтс и Франц фан Хейст.
    Джаз трио Увира/Бруно/Хафизи гостува у нас за кратко, но изключително наситено турне, което започна на 20 октомври в Габрово.

    След Хасково джазмените свирят и в Димитровград – като част от програмата на Младежкия джаз фестивал. Последният концерт на трио Увира/Бруно/Хафизи е на 25 октомври в Студио 5, София.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини