От х:

Днес в x:

Петролната компания на Венецуела е превеждала пари в Инвестбанк

Банката, в която са постъпили суми от държавната петролна компания на Венецуела Petróleos de Venezuela (PDVSA,) е Инвестбанк. Това съобщава "Капитал", като се позовава на свои неназовани източници. Банката е контролирана от Петя Славова.

Изданието посочва, че преводите по сметка на български адвокат не са плод на решение от последните седмици, когато във Венецуела политическата ситуация се изостри.

Постъпилата сума по сметката според различни източници варира. Според Димитър Лазаров, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, постъпилата сума е 60 млн. евро. Пред Би Ти Ви той каза, че сумата по тази сметка в момента е 60 млн. евро и че движение по сметката е имало преди Нова година, но не и след това. Оценката му е, че сметката е използвана като пощенска кутия.

Не е известно дали банката е сезирала за превода финансовото разузнаване, посочва "Капитал". Пред телевизията Лазаров обяснява, че в България сигналът е получен по дипломатически път от партньорски служби.

Пари, преведени от Държавната петролна компания на Венецуела, са постъпили по сметки в банка в България, след което част от тях са били трансферирани в други страни, съобщи днес главният прокурор Сотир Цацаров. Според директора на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Димитър Георгиев става въпрос за милиони евро.

Двамата дадоха изявление след среща при премиера Бойко Борисов с посланика на САЩ Ерик Рубин. Схемата е била разкрита след получена информация от САЩ.

www.dnevnik.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини