От х:

Днес в x:

Тайната на петте най-известни илюзии

Тайната, която стои зад всички фокуси и илюзии е, че хората  искат да бъдат подмамени и да вярват в магията. Гласът на разума ни казва, че това е просто невъзможно да видиш една жена на половина и след това просто да я залепите отново. Въпреки това, ние се усмихваме радостно като деца и даряваме магьосника със щедри аплодисменти. Това видео ще разбие един мит за съществуването на магия, тъй като разкрива няколко тайни на някои световноизвестни фокусници. Така че, това е разкриването на 5-известни фокуса.

1 Ходене по вода

Мечтания номер на всеки магьосник. До 21-ти век само един човек го е правил, а това е през библейски времена. Днес  технологиите са достатъчно развити, за да се осъществи този трик. Стивън Фрейн (известен като Динамо) го показва първи на обществеността. Номера привлича много погледи, докато британския магьосник прекосява река Темза точно пред сградата на Парламента. Неговата тайна очевидно е масивна плаваща платформа от плексиглас закотвена за дъното на реката. Ако Динамо правеше номера в басейн, изпълнен с чудесно прозрачна хлорирана вода, платформата ще се види с невъоръжено око. В река Темза водата е толкова тъмна и мръсна, че дори ако илюзионистът реши да ходи по потопени тела, украсени с пъстри пера, дори никой няма да забележи.

2 Излизане от клетката за Китайско водно мъчение

Този трик е измислен и изпълнен през 1912 г. от брилянтния майстор на измъкванията Хари Худини. Оттогава да излезеш от резервоар напълнен с вода получава репутацията на един от най-сложните трикове в света. Има няколко начина на изпълнение. Тайната се крие в ключалките на резервоара и разбира се във впечатляващата физическа подготовка на илюзиониста, който се осмелява да го изпълни. Докато  помощниците на магьосника заключват катинарите, щифтовете на пантите на капака на резервоара се премахват. След това, за да се измъкне, само напряга коремните мускули и бързо излиза за въздух. Може би си мислите „Голяма работа, всеки може да направи това”, но всъщност Китайското водно мъчение се смята за наистина застрашаващо живота. Само помислете. Номера изисква изпълнителя да бъде окачен с главата надолу в продължение на най-малко три минути. Само това го прави сериозно предизвикателство. Към това добавете потапянето под вода, физическото натоварване и опасността от изпадане в безсъзнание, заради силния приток на кръв към мозъка и в крайна сметка не се получава просто един обикновен трик, а опасна животозастрашаваща каскада. Невероятно е колко далеч е готов да отиде един илюзионист само за да забавлява публиката.

3 Вадене на заек от шапка

Този трик е първото нещо, за което се сещате, когато мислите за магия. Толкова е популярен, че се е превърнал в символ на фокусниците по целия свят. Има три начина на изпълнение. Най-лесният е да имате една маса със скрито отделение, достатъчно голямо, за да побере един заек. Шапката също така трябва да има скрита дупка. Магьосника може просто да посегне през шапката в отделението отдолу. Вторият начин се състои от специална шапка с тайно отделение на дъното, където се крие заека. По време на изпълнението е нужно само да се отвори отделението и да се извади заека. Третият начин е да се постави заека в импровизиран чувал и да се закачи на куката под масата пред вас. С помощта на прости движения на ръката вдигате бързо шапката и поставяте торбата в нея. Сега само остава да изречете няколко магически думи или да размахате магическата си пръчка за драматичен ефект и да извадите заека.

4 Преобразяване

Преобразяването като номер е създаден през 19 век и е спечелил сърцата на публиката с визуалната си привлекателност. Почти всички известни магьосници са го правили, включително великия Худини .Всеки един от тях го е направил по свой начин, но най-зрелищното изпълнение е предложено от Джонатан и Шарлът Пендрагън, съпруг и съпруга. Те са го изпипали до съвършенство и са намалили времето за смяна до 2 секунди. В този трик Шарлът връзва мъжа си в торба, а после го заключва в привидно цял сандък. След това тя скача върху сандъка и спуска завеса, за да се скрие за момент. За едно мигване Джонатан излиза, като разкрива, че съпрузите са си сменили местата. Когато сандъка се отваря г-жа Пендрагън се намира вътре в чувала без да го развързва. Каква е тайната им? Сандъкът всъщност не е цял, а чувала, в който влиза първият изпълнител има цип на дъното, за по-лесно излизане. Излязъл от чувала и сандъка, Джонатан чака завесата да се спусне, както през това време Шарлот има време да се настани в чувала. Тяхната тайна е умение и безупречно изпълнение.

5 Хващане на куршум

Хващането на куршум е един от най-старите и най-уважавани номера в общността на илюзионистите. Бил е усъвършенстван в продължение на векове, докато номера достигна връхната си точка при изпълнението на Пен и Телър. Едновременно един срещу друг, с пистолети изстрелват куршуми и ги хващат с устата си. Най-важното нещо, което прави номера толкова впечатляващ е хитрото използване на ръцете, челюстите и езика. По време на номера на доброволци от публиката се показва фалшив куршум, който се разпада, веднага след изстрелването. Ами знаците оставени по куршумите от доброволците? Илюзионистите обявяват на висок глас кои букви пишат по гилзите и куршумите. В същото време зад кулисите, асистентите пишат същите символи, на празни гилзи. Изпълнителите започват да слагат бронежилетки и маски за безопасност. Обърнете внимание на факта, че закачалката стои близо до завесата на сцената. Това е ключов момент. Двaмата се обръщат от камерата и публиката не може да види лицата им. В този момент помощниците  слагат току-що надписани куршуми в устата им. Сега е време да се възхитим на изпълнителите. Докато произнася цяла реч за опасностите от огнестрелни оръжия, един куршум стои в бузата му. Останалото е въпрос на техника и много репетиции. Те насочват пистолети към партньора, прицелват се внимателно и изстрелват фалшиви куршуми. След това под димна завеса успяват да преместят куршума от бузите към зъбите си.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини