От х:

Днес в x:

7-годишна цигуларка подреди участниците в „Недялка Симеонова“

    Най-малката цигуларка – Марияна Стоева от Пловдив, подреди списъка с участниците в Международния конкурс за млади цигулари „Недялка Симеонова“, който беше открит официално днес в драматичен театър „Иван Димов“. 7-годишната музикантка изтегли имената на 20-те цигулари, които ще се конкурират в 4 възрастови групи. Те са от 6 държави – Сърбия, Молдова, Русия, Словакия, Япония и България. Първа в най-малката възрастова група ще свири Ангелина Генчевска, първа във втора възрастова група е Сташа Жикич, в трета възрастова група стартира Ева Гигова, а в четвърта – Марек Юран. Изпълненията на младите цигулари започнаха в 13:30 часа днес.

    Уменията им ще се оценяват от  жури с председател проф. Ангел Станков – преподавател по цигулка в Националната академия „Проф. Панчо Владигеров“. Ангел Станков е носител на ордена на Британската империя, както и на три награди „Кристална лира“ на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

    41-вото издание на международния конкурс за млади цигулари откри зам.-кметът Милена Трендафилова. Тя приветства гостите и пожела успех на всички участници, както и приятни мигове на зрителите.

    Лауреатът в най-горната възрастова група в престижния международен конкурс ще получи най-новата статуетка, изработена специално за надпреварата.

    Тази вечер от 19 часа в читалище "Заря" започва концертът на хасковския Камерен струнен оркестър. На сцената ще излезе и световно известният български цигулар Веско Ешкенази. Входът е свободен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини