От х:

Днес в x:

Почина големият приятел на Родопите и почетен гражданин на Смолян Георгиос Павлидис

Областният управител на регион Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис е починал в болницата в град Ксанти, съобщават гръцки медии. Той е бил хоспитализиран  в интензивното отделение за около 15 дни поради тежко заболяване.

Заради огромните си заслуги за развитието на отношенията между двата региона и отварянето на гранични пунктове между България и Гърция Павлидис беше награден със званието „почетен гражданин на Смолян“. През май 2016 г пристигна лично, за да получи отличието си от кмета на Смолян Николай Мелемов. Георгиос Павлидис съдейства за отварянето на ГКПП „Златоград", даде и цялата си подкрепа за рестарта на процедурите по отварянето на ГКПП „Рудозем". Πaвлидиc e eдин oт политиците от южната ни съседка, които с основание са определяни като истински приятел на България.

Съболезнователен адрес по повод кончината на префекта на Източна Македония и Тракия в република Гърция Георгиос Павлидис изпратиха до роднините, близките и колегите му, кметът Николай Мелемов и председателят на Общинския съвет Славка Каменова.

В него се казва: 
„С голяма болка научихме, че почина големият приятел и Почетен гражданин на Смолян Георгиос Павлидис. Отиде си от този свят и от нас достойният човек и отличен професионалист с особено високи заслуги за развиване и укрепване на отношенията между България и Гърция и конкретно на Смолян и Ксанти, Мъдрите казват, че никой не умира наистина, щом има кой да го помни и обича. 
С тъга и признателност ще си спомняме за пословичното човеколюбие и отговорност на Георгиос Павлидис, за неговата сърцатост и упоритост. 
Наред с много други хора в България и ние от Община Смолян ще го помним с добро и с благодарност. Ще мислим за него като за пример за отдаденост на обществото и хората!
Моля приемете нашите най-искрени съболезнования и дълбоката съпричастност на общинската администрация, Общински съвет - Смолян и всички жители на Община Смолян към Вашата покруса. Дълбок поклон пред светлата му памет!” 

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини