От х:

Днес в x:

Вградена кафемашина и други странни идеи, които така и не бяха възприети от автомобилопроизводителите

    Смисълът на прогреса е да елиминира всички неработещи решения. Е, тези се озоваха в канавката:

    Ford Nucleon

    Множество причини могат да бъдат изтъкнати за неуспеха на Ford Nucleon, но една от най-големите вероятно е, че технологията, с която трябваше да бъде оборудван (малък ядрен реактор, достатъчно лек и стабилен, за да задвижи автомобил) всъщност не същестува. Дори сега, 60 години по-късно.

    Специалният пакет на Мерцедес за баланс на въздуха

    Обикновено на един автомобил са му нужни години, за да развие този специален лъх, характерен за някои мерцедеси, оборудвани с диспенсъри за парфюм, освобождаващи специален аромат в кожения салон. И това ако не е лукс......

    Sinclair C5

    Много хора си мислят, че Sinclair C5 просто бе изпреварил времето си. Други са на мнение, че той бе просто ужасен. Като цяло триколката, задвижвана от батерия бе скъпа, бавна, доста опасна и най-вече външният и вид бе смущаващ.

    Вградени грамофони

    За да работят добре грамофоните, от жизненоважно значение е да се не клатят докато свирят. Според легендата, тези монтирани в автомобилите от 50-те били произведени така, че игличката да захапва плочата по-здраво, за да предотврати приплъзване, това обаче съсипвало плочата след едва няколко слушания.

    Вратите на БМВ Z1

    Щеше ни се да бяха успели. Настоящият колекционерски модел Z1 е единственият в света, чиито врати се прибират надолу в перваза. При това със стил. Отварят се дори в движение.

    Еспресо машината на Фиат

    Като се има предвид, че мощността, стилът и управлението не бяха нищо особено, компанията трябваше да измисли нещо друго, за да попречи на водачите на 500 L MPV да заспят зад волана. Така се родила идеята за вградената кафемашина – характеристика, която така и не бе заимствана от нито един друг автомобил.

    Амфибия

    Като правило, по вода сте по-бавни отколкото на сушата. Да не споменаваме, че може и да потънете. Едва ли е изненада, че колите амфибии така и на наводниха пазара през последните десетилетия. Но с покачващото се морско равнище, може би това ще се промени.

    Honda WOW

    Honda WOW от 2005 бе замислена като най-удобния за кучета автомобил правен някога. Ако да притежаваш куче, означава да караш WOW , по-добре да пропуснем.

    Автоматични колани

    Тези неща бяха на мода през 70-те, 80-те и 90-те, докато американското правителство обмисляше да ги направи задължителни, в случай че автомобилът не е оборудван с определен вид въздушни възглавници. За щастие идеята така и не бе приета.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини