От х:

Днес в x:

Училище “Климент“ влиза в мултикултурен обмен по Еразъм +

    Развитие на училищните дейности чрез въвеждането на мултикултурни въздействия и търсенето на радост в училище са проекти, които ще обогатят живота в Хасковското Основно училище „Св. Климент Охридски“.

    Школото е спечелило финансиране на разработките по програма „Еразъм +“. В тях участва съвместно с екипи от няколко европейски държави. Ръководител и на двата проекта от българска страна е директорът на „Климент“ Гинка Райчева, а координатори са педагогическият съветник Ана Латунова и преподавателят по английски език Снежана Петрова. И двата проекта са по Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” и са с три годишно действие.

    Единият от проектите е „Арт култура за развитие на европейското образование“ е с финансиране от 24650 евро. По него ОУ “Св.Климент Охридски“ има партньори от Ирландия, България, Естония, Швеция, Хърватска, Испания, Италия и Англия.

    Проектът има за цел да развие културното разбирателство чрез използването на изкуство и историческото наследство, за да се подобри училищната програма. Основната цел е да се добият компетенции за перспектива на ученето през целия живот, чрез насърчаване на изкуството като универсално средство за обучение и комуникации. В проекта участват основни, средни, професионални училища и детски градини, презентира разработката Ана Латунов.

    Тя разказа и за състоялата се първа работна среща по проекта през октомври в град Пайкузе, Естония.

    В началото на 2017 година предстои работната група да се събере в Италианския град Монкалиери. През май участниците в проекта се събират в Хасково. Тогава партньорите ще покажат своите интерактивни педагогически методи, като преподават една седмица в ОУ “Св.Климент Охридски“. През есента на 2017г. предстоят работни посещения в Швеция и Ирландия.

    По вторият проект по „Еразъм+,“ по който се работи в хасковското школо „Радост в образованието“, училище „Климент“ си партнира с екипи от Холандия, Полша, Гърция, Италия и Шотландия

    Той е с одобрено финансиране за 18180 евро. Проектът е награден с eTwinning сертификат за качество.

    Целта му е да обостри мотивацията на децата да влизат в класните стаи.

    Именно и затова работата по него е свързана с обмяната на опит с различните образователни програми в Европейския съюз. Целта е да се преоткрие радостта от ученето през целия живот.

    Ученето е игра и когато бъде възприето така от подрастващите, то става и най-ефективната форма за усвояване на опит и знание, но и на намиране на нови решения. Учене, базирано на предизвикателства е логичната пътека към подобряване на училищната среда, смятат участниците в проекта.

    Първата работна среща, проведена по тази разработка, е минала през октомври в град Иновроцлав, Полша.

    Пред колегите си там учителите от ОУ“Св.Климент Охридски“ Снежана Петрова и Красимира Бузова изнесоха интерактивни уроци в часовете по английски език в училище Stefana Batorego. Предстоят работни срещи в Шотландия и Италия.
     

    Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” – дейност„Стратегически партньорства“, сектор "Училищно образование", проекти само между училища - КА219

    Проект: Cultural Art for the Development of European Education - @museart

    2016-1-ES01-KA219-024963_5

    Одобрено финансиране: 24650 евро

    срок: три години 2016-2018

    Партньори по проекта: Ирландия, България, Естония, Швеция, Хърватска, Испания, Италия, Англия.

    ОУ “Св.Климент Охридски“, България
     

    Ключова дейност 2 – „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики” – дейност „Стратегически партньорства“, сектор "Училищно образование", проекти само между училища - КА219

    Проект: Joy in education

    2016-1-NL01-KA219-022901_4

    Одобрено финансиране: 18180 евро

    срок: три години 2016-2018

    Партньори по проекта: Холандия, България, Полша, Гърция, Италия, Шотландия

    ОУ “Св.Климент Охридски“, България

    Платена публикация.

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини