От х:

Днес в x:

Злато и сребро за хасковските ММА бойци от Балканското в Албания

    Двамата хасковски ММА бойци - Денислав Сурчев и Петър Петров направиха невероятен дебют с националния отбор в Балканското първенство в Тирана, Албания този уикенд.

    Със златен медал се окичи Петър Петров в категория до 61 кг при кадетите. Съотборникът му Денислав Сурчев остана на крачка от най-високото стъпало на почетната стълбичка при мъжете до 77 кг. Състезателят от спортен клуб „ММА Хасково“ е надигран по точки от италианец и така остана на второ място в първенството. „Малко не му достигна на Денис. Опонента му от Италия го надигра тактически“, обясни единият от треньорите му Петьо Сурчев. В крайна сметка финалната надпревара завърши с 2:1 рунда за италианския състезател, който в последната битка отбягвал нападенията на хасковлията и го атакувал с два удара с крак, които били освиркани от публиката, разказа още Петьо Сурчев, който също е присъствал на първенството.

    Това е голям успех и за двата хасковски състезатели, които за първи път участват в първенство с националите на България, които станаха шампиони в отборното класиране. Българските състезатели пребориха противниците от останалите четири държави – Албания, Турция, Гърция и Италия.

    Следващото участие за Денислав Сурчев с националния отбор вероятно ще бъде през ноември, когато ще се проведе Европейско първенство в Прага, Чехия. Заминаването му обаче ще стане ясно през следващите дни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Цъ
      цървулан
      4 -3
      12:44, 19 окт 2016
      Какви спортисти са тия бе Това са си обикновени БИЯЧИ готови при най малкото стълкновение да ти избият зъбите
    Последни новини