От х:

Днес в x:

Тодор Марков: Ако водата не поскъпне, ВиК ще фалира до година-две

    - Господин Марков, кое налага поскъпването на водата в Хасково с 10 процента, както поискахте от КЕВР?

    - Обуславящо за цената на водата в Хасково е цената на тока. Както знаете, ние изобщо нямаме гравитачна вода, зависими сме от електричеството.

    Но нека първо да предоставя малко данни. ВиК Хасково обслужва 160 населени места, поддържа 2231 км. водопровод, 2267 км. канализация. Имаме 116 помпени станции за питейна вода, 6 канални помпени станции. Поддържаме две пречиствателни станции – една в Хасково и една в Свиленград. Нека уточним, че цената на водата е 3 лева за кубик само в Хасково и Свиленград, в останалите населени места е по-ниска.

    Освен това цената не е променяна от 2012 година. Оттогава по данни на НСИ цената на електроенергията се е вдигнала с 46 процента. Минималната работна заплата, също по данни на НСИ, е скочила за същия период с 64 процента.

    - За тока ясно, но минималната работна заплата какво ви бърка? Имате ли хора на минимална заплата?

    - Във ВиК има Колективен трудов договор, в който има клаузи, обвързани с МРЗ. Ако ги наруша, синдикатите ще ме разпънат на кръст.

    - Значи поскъпването на водата е неизбежно?

    - Както казах, основното е електроенергията. Нямаме късмета да се намираме някъде, където водата да стига до чешмите по гравитачен път, налага се навсякъде да изпомпваме. Хасково и Добрич са в най-неблагоприятно положение в това отношение и в министерството на регионалното развитие много добре го знаят.

    - Все пак каква част от тези 3 лева е за ток? Правили ли сте такава калкулация за ценообразуването?

    - Точно такава не. Мога да направя разбира се, но предварително знам, че цената на електроенергията е определяща. Има и други нови моменти – пречиствателните станции. Тази в Свиленград я приехме миналата година. Това означава нови щатове, консумативи, поддръжка, амортизационни отчисления.

    - Тези пречистватели станции не са ли по европейски програми?

    - Това няма значение. Приемаме например една помпа за 10 000 лв. Всяка година ние отделяме по 1000 лв., за да можем след 10 години да купим нова.

    - А какви са загубите на вода?

    - За миналата година 49.72 процента. За първите девет месеца на 2016-а – 49.71 на сто.

    - Явно ситуацията не се променила.

    - Как да се промени? С тези стари тръби от времето на Втората световна война.

    - Тези загуби се плащат от потребителите, нали така?

    - Не директно, защото не им се отчита от водомера. Но косвено да, през цената на водата.

    - А какво става с инвестициите, подмяната на водопроводната мрежа? Нали с тази цел се създаде ВиК асоциацията?

    - Очаквам до месец да пристигнат експертите за прединвестиционни проучвания, които да преценят кои са най-критичните части от мрежата. Като например тръбата от Брягово до Александрово, която това лято ни взе здравето. Всеки ден бяхме там.

    Експертите ще определят най-приоритетните трасета, за да се започне проектиране и мрежата да се обнови по европейски програми. Те вече бяха в Смолян. Надявам се да изпреварим много от другите градове и до месец тези експерти да са в Хасково.

    - А кражбите на вода?

    - Това е истински бич за ВиК. Не вярвам някога да се справим напълно с този проблем, но се опитваме да го ограничим.

    - В квартал Република в Хасково например има къщи с басейни, а според наши източници нямат дори открита партида във ВиК. Знаете ли това?

    (Гледа снимката на басейна)

    - Къде е това?

    - В квартал Република. В Хасково. На около 300 метра от ВиК.

    - Веднага ще проверим.

    - И като проверите какво ще направите?

    - Това е много щекотлива тема. Когато миналото лято спряхме водата в блок 42, ми изпращаха заплашителни писма “Марков, извади багерите от махалата, че ще стане като в Гърмен!”

    - Кой ви ги пращаше тези писма?

    - Кметът, кой друг?

    - Имам неофициална информация, че и много известни хора в Хасково, големци, крадат вода. Вярно ли е?

    - Има, вярно е.

    - Имената им?

    - Е, не искам да ги злепоставям, но ако не се стреснат и не си платят задълженията, май ще го направя. Може би трябва да се обаждаме на медиите, когато се натъкнем на такива случаи. Защото хората остават с впечатлението, че нищо не правим.

    Но наистина има драстични случаи. Хванахме един в Любимец, беше си направил даже капково напояване, като се свързал нелегално с два водопровода. И на всичкото отгоре идва при мен и иска да му намаля глобата. И не е изолиран случай.

    - Все пак, какво ще се случи, ако КЕВР откаже да увеличи цената на водата в Хасково?

    - Ще изпаднем в много тежка ситуация. Навярно след година-две няма да можем да плащаме тока.

    - С други думи ВиК ще фалира?

    - Е, това звучи много гръмко. Но горе долу така ще стоят нещата.

    Интервю на Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (107)

    • 1
      No
      NORDLAND
      54 -52
      16:17, 17 окт 2016
      Хасково и Добрич са в най-неблагоприятно положение в това отношение и в министерството на регионалното развитие много добре го знаят.
      я се поинтересувайте колко е цената на водата в Добричкия край? за да не Ви мъча - 2.40 лв за кубик!
      • Ди
        Дима
        22 -13
        18:50, 19 окт 2016
        По-надолу са ви написали господа - цените се вдигат навсякъде, водата е ресурс, който намалява в световен мащаб, стандарта в България се вдига. На който не му изнася - да ходи в Албания на евтино. Аман от тъпаци.
      • Ha
        hask
        6 -3
        15:47, 21 окт 2016
        Госпожо Дима, това, че цените се вдигат навсякъде не е довод за увеличението на цената на водата. А това че г-н Марков говори за фалит, сигурно е подготовка за приватизация,. Нали знаете, по-лошо от държавния монопол е частния монопол, примера с електроснабдяването е пред очите ни!
    • 2
      No
      NORDLAND
      71 -53
      16:19, 17 окт 2016
      Марков, недей се прави, ако обичаш. На онзи безводен район (Добруджа) цената за кубик е с 60 ст надолу, в сравнение с нашия!!!!!
      • Зр
        Зрителя
        10 -47
        01:02, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ха
        Хах
        42 -5
        09:10, 18 окт 2016
        Гледам, че "зрителя" пак се е намърдал. Май сън не го лови. Защо ли? Добра му е информацията. Обаче много се забави. Този път май късно са ти снесли данните.
      • Зр
        Зрителя
        7 -33
        16:37, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ди
        Дима
        20 -1
        18:53, 19 окт 2016
        Жалко, че най-смислените коментари са по-надолу. Но то нормално - платените коментатори само чакат да излезе нещо и да почнат да хранят. За справка прилагам някои от тях:


        Никодим - бизнесмен
        16 -2
        19-10-2016 13:39

        Не мога да кажа в кой бизнес съм в момента, но да кажем, че имам участие в бизнес, който има И в Хасково представителство. Бизнес, зависещ от водата. Затова съм и на ясно с държавните политики в районите на страната, предстоящи промени и т.н. Изключително много ще ми се натовари бизнеса от едно такова увеличение, но не само в Хасковско, но и в цялата страна. Защото това е планирана държавна политика и се касае за 5 годишни планове, важещи за територията на цялата страна. За всички ВиК без изключение ще има увеличение. Има ВиК с увеличение 32, 36 процента, това не е някаква прищявка на местно ниво. Проблемът идва от това, че тук водата беше по-скъпа още от преди и очертаващите се 10 процента увеличение се струват проблематични. Отделно, за да участва Хасково по проекти на европейските програми, трябва да кандидатства кметството или Министерство на рег развитие и благоустр. Така че много малко зависи в момента от ВиК Хасково и управителя. Рядко коментирам под подобни статии, не познавам лично управителя на ВиК, но смятам че "народния гняв" е както често се оказва спонтанен, прибързан и в неправилната посока. Това не значи че не е продиктуван от логични предпоставки - да увеличението удря всички по джоба. Но дали ако се настроим срещу конкретен човек - управител на ВиК или конкретна партия на власт - ГЕРБ, то това е разковничето на успеха? Тъй като проблемите датират още преди настоящия управител, настоящата партия на власт и т.н. Да, всичко в държавата увеличава своята цена, но това се продиктува от нарастващата МРЗ, нарастващия стандарт, нарастващите разходи за всичко. И ви го казвам като бизнесмен, при който всичко като нарастне, ние няма от къде да си го вземем, няма от къде да увеличим. Дори цената на продукцията си не можем да увеличим, защото ще загубим конкурентност. Така че пожелавам ви по-малко паника и негативни емоции, касае се за увеличение от 10 процента, т.е. с 30 стотинки за кубик, т.е. при средно домакинство от 10 кубика са 3 лева на месец. За справка в София водата се вдига с 32 процента от догодина, а е планирано за 73 процента в следващите пет години. Е софиянци какво да кажат? Повтарям - това е част от цялостна политика по вдигане стандарта на живот в държавата, като си спомним за билетите за градски в София и т.н. Първо всичко ще поскъпне и после ще се вдигне и стандарта. Така е било навсякъде в Европа като се е вдигал стандарта и тук ще е така. Българите сме свикнали всичко да ни е евтино, направо без пари, но ако се направи една лека сметка, излиза, че няма как да е толкова евтино, а най-малкото после и заплатите на държ сектор да са високи, а от там да се вдигне нивото на заплащане в страната. Лек ден на всички, дано се справим, България я чака по-светло бъдеще отколкото се опитват да ни убедят по новините.
      • Go
        gost
        3 -14
        00:34, 20 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ха
        Хах
        7 -15
        12:07, 20 окт 2016
        "УНИКАЛНА" ДЪРЖАВА, "УНИКАЛЕН" УПРАВИТЕЛ! Виж коментара
    • 3
      Ке
      Кехайова
      97 -52
      16:23, 17 окт 2016
      Ами нека си събере В и К задълженията по неплатената вода от циганите. С години не си плащат водата и не им я спират, за да не пламне епидемия. Циганите няма да плащат, а в същото време цената ще се вдига. Това не е ли дискриминация. И как не фалират другите В и К дружества, където водата е наполовина? Например в София плащат половината от нашата цена
      • No
        NORDLAND
        67 -41
        16:28, 17 окт 2016
        И като не плаща манго, плаща българинът.
      • Ка
        Караман
        41 -47
        20:02, 17 окт 2016
        Марков или се прави че не знае,или никой не му каз... Виж коментара
      • Се
        СЕЛЕНЖЕР
        34 -47
        20:28, 17 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 4
      :(
      :(
      36 -43
      16:30, 17 окт 2016
      Истината боли... Виж коментара
    • 5
      Пе
      ПЕТКАТА
      51 -47
      16:37, 17 окт 2016
      И да се качи цената няма да се промени отношението към клиентите-защо ли?
      1. Всеки път изхарчените кубици са едно и също число-10 ! Как пък толко точно ги изхарчихме незнам?!
      2. Редовно си плащаме водата и редовно ни я спират-последно за 4 дена-къде да се изкъпем и изперем-при циганите с басейните освен-дето не плащат стотинка!
      Когато им направиха банята в република-пуснали крановете и водата тече ли тече-хора няма а водата се хаби напразно !
    • 6
      г-н Марков,възмутително е това е ваше безотговорно изказване!
      1. Вие сте длъжни да оптимизирате своята работа и да извършите нужните съкрашения в безумно разширения състав на ВиК Хасково.
      2.В счетоводния ви отдел работят повече от 18 излишни партийни другари назначени само на заплати и получаващи незаслужено големи пари.
      3. Когато клиент посещава ВиК Хасково ПИТАМ нормално ли е служителките ви да чоплят семки и да си бъркат в носа?
      4. Участвайте по проекти,те ще ви донесат повече от 50 % и исканите от вас увеличения отпадат.
      5. Екипа ви е повече от смешен,та вие назначавате само партийни карикатури от герб.
      6.Вие другарю искате министерски заплати на гърба на потребителя,май се увличате и си вярвате.
      • Не
        Незапознат
        29 -25
        20:09, 17 окт 2016
        Имам въпрос.Какво ще следва ако наистина дружеството фалира?Не може цял град да остане без вода!По надолу се споменава че ще се даде на концесия.Така ли е?
      • Абсолютно сте права,чаках ги над 3 месеца да ми см... Виж коментара
      • Ku
        kuma lisa
        1 -1
        17:28, 23 окт 2016
        Поздрави за коментара --- три неща с буквата " п" въртят този свят , и тук е същото. Тази рускиня / г-жа Маркова/ е промила мозъка му !--- не е адекватно да коментир това на фона на обезлюдения град --- ще си има проблем с братята роми в бъдеще , ако сега не ги дисциплинира , а новоизлюпените " богати" копелета са чисти кокошкари ----- няма управия в тази бай ганьовска държава
    • 7
      Ор
      Орфеец
      55 -43
      16:55, 17 окт 2016
      Почвай съкрашения от синдикатите докато е време.

      Избирай кое е по добре за теб ,да те разпъва синдика или гражданството .

      Каква работа върши синдиката.......назначен от някоя управляваща партия.?
    • 8
      Ko
      Koko
      54 -49
      17:09, 17 окт 2016
      Глупости,Марков,глупости!
      Я прочети внимателно мнението на експерт-счетоводителя и ако имаш малко ум ще намериш решение!
    • 9
      Ки
      КИКИ
      47 -52
      17:10, 17 окт 2016
      Марков, ти си пътник вече не оправдавай некадърнос... Виж коментара
      • Ге
        Георги
        57 -2
        20:55, 17 окт 2016
        Кики, а кой става за директор? Кои са кадърни?
    • 10
      Жи
      жител на ХАСКОВО
      40 -49
      17:24, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 11
      Ди
      Димитър
      69 -47
      17:24, 17 окт 2016
      Много Ви съжалявам всички онлайн борци за свобода.Марков е един от хората,които са наистина кадърни и отговорни.Точно такива хора трябва да се поставят на ръководни позиции,за да може нашата мила родина да върви към по-добро.
      Нека всеки от нас се замисли какво прави ,за развитието на държавата,в повечето случаи нищо. Назовете конкретни имена според Вас скъпи читатели,които ще оправят града.
      Ако Вие можехте да изберете хората,от които зависи нещо. Замислете се !
      Областен управител ? кого предлагате ???
      Кмет на Община Хасково ? кого предлагате ???
      Директор на ОДМВР Хасково ? кого предлагате ???
      Директор на ВиК Хасково ? кого предлагате ???
      Дайте конкретни имена,които биха се нагърбили или всеки един от Вас ако може да поеме нещата в свои ръце,какво ще промени.
      • Jo
        John
        32 -48
        17:33, 17 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 12
      Jo
      John
      20 -52
      17:29, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 13
      Пе
      Петров
      48 -46
      17:33, 17 окт 2016
      Май идва времето и ние да спрем да плащаме на ВИК като циганите!
    • 14
      Ма
      марков
      37 -52
      17:39, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Jo
        John
        26 -42
        18:45, 17 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Фе
        Фея
        15 -19
        21:11, 17 окт 2016
        Като се замисля, след хляба, боклука, идва ред на... Виж коментара
    • 15
      Mi
      Mikro
      32 -44
      17:44, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 16
      Пи
      пиле шарено
      35 -52
      17:59, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 17
      Ва
      Васко
      55 -29
      17:59, 17 окт 2016
      Към г-жа Ваня Николова - Уважаема г-жо бихте ли си написали номера на дипломата, че на сайта на Института на дипломираните експерт-счетоводители не намирам вашето име. Ако не знаете публичен е и всеки може да провери!
    • 18
      Казват ви съвсем ясно какви са проблемите.Вместо да го кълнете му предложете решения. Аз например предлагам да си купят дрон или да поискат от някого тази услуга и да разгледат имотите отгоре лятно време. После да проверят всички имоти с повече зеленина - дали всеки плаща, колко плаща и т.н. После трябва да се заведат дела в съда срещу всички "големци" или ц***** дето не плащат, ама без разлика - всички под ножа!Тук е много важно да не се намесват никакви политически сили, защото заради тях сме на този хал! С една дума се иска политическа воля да се разреши този проблем.Ама не само да пишем по плакатите - ИМАМЕ ВОЛЯ ами наистина да вземем да имаме! И още едно предложение искам да направя - държавата като знае на какъв хал са тези дружества да вземе да им разреши да си произвеждат електроенергия и да си сложат фотоволтаици за техните нужди и т.н. Могат най-вероятно още предложения да се дадат много, НО най-важното е да бъдат подкрепени ВиК-тата да си решат проблемите и да им се помогне да го направят с ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ. Защото няма какво да се лъжем който и да е директор на хасковското ВиК нищо няма да може да направи ако му са вързани ръцете!
      • Jo
        John
        28 -51
        18:48, 17 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 19
      Гр
      Гражданин на Хасково
      50 -46
      18:30, 17 окт 2016
      Как не ви е срам вода която дори не става за миене ще стане 4 лв ли ? Натиснете циганите и им сложете водомери няма цял живот да работим за тях ! Нито данъци плащат нито вода нито ток ! Вдигнете водата на селища които им е евтина водата !
    • 20
      12
      123
      33 -42
      18:32, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 21
      Di
      DiDA
      41 -48
      18:54, 17 окт 2016
      Защо са 8 касиерки ,като няма работа за 4 ! През... Виж коментара
    • 22
      Di
      DiDA
      31 -45
      19:03, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 23
      Ми
      Миро
      28 -45
      19:06, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 24
      На
      наблюдател
      30 -46
      19:13, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 25
      Di
      DiDA
      21 -52
      19:16, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 26
      Fu
      fucata
      19 -52
      19:18, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 27
      Di
      DiDA
      22 -50
      19:41, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 28
      12
      1234567
      35 -43
      20:25, 17 окт 2016
      Значи големците да не ги злепоставяш , ******ите о... Виж коментара
    • 29
      98
      98765
      20 -44
      20:41, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 30
      Ге
      Георги
      61 -31
      20:48, 17 окт 2016
      Само знаете да плюете и да се оплаквате, все сте недоволни и все много ги разбирате нещата. И да се махне Марков какво?! Мислите, че следващият директор ще бъде по-добър и ще намери по-разумно и изгодно за вас решение ли? Човекът нито е безотговорен, нито говори глупости. Разбира от работата си и се опитва да оправи нещата - нещо, което очевидно предишните директори са подминавали умело. Точно, защото е отговорен, сега ви е трън в очите, защото за да има прогрес трябва да се направят някои жертви. За съжаление винаги тази задача се пада на кадърните хора. Човекът си е обяснил всичко - тръбите са стари и водата не може да достигне до нас по гравитачен път, за което е необходимо изпомпване. На много места се вдига цената на водата, не само в Хасково. Неизбежно е покачването й, за да може мрежата да се поддържа нормално.
      • Ni
        nina
        12 -33
        06:39, 19 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • До
        до nina
        33 -9
        10:36, 19 окт 2016
        Ти изобщо мислиш ли като пишеш? Какво му е слабото? Напротив, предишните управители са тези, които са били безхарактерни, защото само са гледали да крадат колкото могат и да тушират нещата възможно най-много. Като дойде Марков като управител имаше сума проблеми от финансова гледна точка и същевременно имаше и много задължения, които трябваше да се изплатят на други институции. Ситуацията беше трагична и някои хора се постараха да му предоставят един доста "оакан" пост. Така, че според мен много добре даже си се справя с оправянето на бакиите. Какво си мислите, ще махнете Марков и следващият ще ви намали цената на водата ли. Е, няма как да стане при положение, че цената на тока се е вдигнала, а двете неща са взаимосвързани. Нещата ще тръгнат и на добре, когато се подмени и водопроводната мрежа, което ще стане благодарение на създаването на ВиК Асоциацията, а нея изобщо нямаше да я има ако не беше Марков. Той каза, че до месец ще дойдат експертите. Това, че има забавяне с подмяната на ВиК мрежата не зависи от него. Каквото е нужно, човекът го прави. След като се поднови мрежата вече няма да има толкова загуби на вода и нещата постепенно ще се нормализират. Но не си мислете, че това става от днес за утре.
    • 31
      А.
      А.
      21 -41
      21:21, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 32
      Пе
      Петър
      61 -12
      21:47, 17 окт 2016
      Гневът на хората е разбираем. Да, заради една лоша инфраструктура те трябва да плащат по-висока цена на водата. Но тази лоша инфраструктура не е нито плод на работата на Беливанов, нито на Марков. Това са унаследени проблеми от предходни години. Марков е шеф на ВиК от година-две. Не забравяте ли, че Хасково и старият му кмет оглавяваха класацията за най-корумпирани градове в България. Когато посрещаме с негативно отношение всякакви опити да се направи нещо, ние българите убиваме в зародиш всеки с желание да направи нещо. Преди да започнем да нападаме и да се вайкаме кой каква заплата вземал, вие какво бихте направили на негово място? Просто ми е интересно? Ще оставите да фалира ВиК? Ще уволнявате служители? Ще крадете ток? Ще измислите начин да преборите законите на физиката? Ще смените тръбите безплатно? Това е положението - човекът каза - ще вдигнем цената и ще търсим решение. Защото някои казаха за европрограми - да не мислите, че там е лесно? Там се борят всички градове и предприятия за пари. Играят се сложни игри и борби. А да се отпуснат парите, пак ще трябва финансиране извън програмата, което от къде ще дойде, при положение, че ВиК е на минус. Аз съм за да се критикува, но ако имате желание, сформирайте предложение и да покажем, че сме силно общество! А не само да мрънкаме спрямо неща, които не можем да променим и на всеки 2-3-4 години да зануляваме прогреса и да въртим едни и същи хора. Изчакайте, положителни неща има, да се съсредоточим върху тях. Ако дойде нов кмет/нов ВиК управител, дали ще таксува махалата(ако нищо в държавата не се промени и партиите са зависими от циганския вот), дали новия ще уволни партийните назначения, които му се спускат от горе? И т.н. И т.н. Бъдете реалисти. Човекът каза проблема - тока се вдига, има денивелация по трасето, тръбите са стари и се губи много вода. Това са проблеми и независещи от него и такива, които не се решават за два дни.

      Послепис: повярвайте от запознати знам, че заплатата на подобни чиновници не е толкова висока колкото мислите. 2000 лева за това сън да не спиш, постоянно да си на телефона и в напрежение не са толкова много.
      • Ma
        ManowarBG
        11 -19
        09:22, 18 окт 2016
        Цялата истина е да се оправят бакийте с циганите т... Виж коментара
      • Jo
        John
        5 -30
        14:42, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 33
      12
      123
      19 -41
      21:51, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 34
      Ха
      Хасковлийка
      23 -46
      21:52, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        до хасковлийка
        57 -9
        22:32, 17 окт 2016
        Де да беше така уважаема госпожо, ама не е. Хората във ВИКто не вземат големи заплати.Предполагам че не искате да кажете че бихте искали да работите тяхната работа защото тя никак не е конфортна, даже напротив - когато вие си седите в един студ в къщи на топло те са наврени в някоя отходна тръба ....Вие госпожо за колко пари бихте свършили такава работа.Германците например заради ей таквиз неща се докараха до там с мигрантите!!В един момент никой не иска вече да върши такава работа пък колкото и пари да му дават! Така че предлагам - по внимателно! Целия град ги псува, вие ако бяхте на тяхно място нямаше ли да искате да направите така че хората да са доволни? Отговарям ви - всеки би искал(е, има и изключения като стария кмет например). Но това е нещо, което не е по силите нито на директора на ВИК , който и да е той, нито на неговите подчинени.Моля запомнете това преди да напишете следващата глупост! Това е държавна политика.Политическите партии позволяват на циганите да си мислят че могат да не плащат вода и ток!Нали този директор(както и всички предишни) няма да може да си събере парите ако не му позволяват - циганите не ги пипайте щото идват избори, големците не ги пипайте щото са наши хора ...Ама трябвало да се сменят тръбите, да трябва! Случайно да се сещате кой провали да се включим за европейско финансиране?Аз си спомням - стария кмет! Ами как да ги сменят тръбите служителите и директора? Това е държавна политика, като отпуснат пари тогава ще ги сменим. Моля ви следващия път като пишете нещо, първо помислете. Който и да е директор на ВИКто пак ще е същото.Трябва тия дето говореха за волята да вземат да спрат да говорят ами да направят нещо, че ....избори идват
      • Jo
        John
        8 -33
        14:49, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 35
      Ва
      Васко
      47 -12
      22:37, 17 окт 2016
      И сто минуса да ми нацъкате, пак няма се появите в регистъра на експерт-счетоводителите. Става с изпити, а не с цъкане на минуси и говорене на глупости по сайтовете. Я ги кажете къде видяхте 18 човека счетоводен отдел? Ама ха, платен трол такъв!
      • Зр
        Зрителя
        48 -13
        00:32, 18 окт 2016
        Остави ги дай им да пишат глупости и да се надяват да се върне предното управление. Добър е сегашния шеф и както се вижда честно излага проблемите - отделен е въпроса как смята да ги реши. Ако малко си огледа градинката и я поизчисти от некомпетентни дългогодишни "специалисти" ще му е по лесно но .........
        А каквото и да говорим цената на водата не е висока сравнена със всички остананали комунални разходи които прави всеки един дом и никой няма да обеднее точно от сметката за вода.
      • Ха
        Хах
        11 -40
        12:16, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Зр
        Зрителя
        33 -5
        16:44, 18 окт 2016
        Колелото се върти и то само напред така че и да плювате и храчите тука нищо няма да спечелите. Дано да е вярно това за парашутистите и да не се връщат повече никога там където плюят
    • 36
      Ра
      Радикален патриотист
      16 -41
      22:41, 17 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 37
      Di
      DiDA
      15 -44
      00:23, 18 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 38
      Di
      DiDA
      16 -42
      00:33, 18 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • До
        до DiDA
        42 -11
        13:34, 18 окт 2016
        Личи си, че си много проста, за което може би не си виновна, но поне се научи да пишеш правилно.
    • 39
      Зр
      Зрителя
      44 -14
      00:35, 18 окт 2016
      Завиждаш че не си и ти там ли? Голяма си патка :)
      • Ха
        Хах
        9 -38
        12:24, 18 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Зр
        Зрителя
        33 -3
        16:47, 18 окт 2016
        Е знаех че съжаляваш за топлото местенце където е имало само мързел и разходки но........ ще трябва и да се научиш да работиш на някое друго място я градинка да се прекопае я в някое хотелче да се чисти!
    • 40
      Не
      Непокиста
      26 -42
      01:16, 18 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 41
      Го
      голушко
      10 -30
      20:38, 18 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 42
      Ха
      хасковлия
      8 -35
      10:07, 19 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 43
      Wt
      wtf
      35 -9
      10:52, 19 окт 2016
      Крадене, схеми?! Ти сериозно ли? Който и да е на някаква ръководна длъжност, значи краде според теб. Какви са тея схеми ми кажи? Това е единственият свестен управител, който ВиК Хасково е имало. Няма воля за промени и никакви управленски умения? Само глупости говориш, без никакво покритие. Промени има и ще има, и те ще са към добро. Добре, че е той да въведе малко ред и да стабилизира нещата.
    • 44
      Ka
      katq
      37 -11
      11:06, 19 окт 2016
      Не спряхте да нападате и да обиждате човека!!! На чужд гръб и сто тояги са малко. Спрете се, разбирачи. Всички много знаете, но дали ще можете да справите като него. Да не мислите, че е лесно да си управител на каквото и да било, камо ли на ВиК. Сигурна съм, че ще се побъркате от стреса и отговорностите, които ги има всеки ден. Не е лесна задача, а човекът си личи, че се старае да направи промяна в положителна посока.
    • 45
      Па
      Павлов
      9 -26
      13:17, 19 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ki
        Kir
        27 -8
        14:06, 19 окт 2016
        Кой ти казва да предлагаш решения? Много по-добре се справя с каквото и да е от ония предишния.
    • 46
      Па
      Павлов
      7 -27
      13:20, 19 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ki
        Kir
        25 -6
        13:57, 19 окт 2016
        А откога са бе, маук?
    • 47
      Ни
      Никодим - бизнесмен
      31 -4
      13:39, 19 окт 2016
      Не мога да кажа в кой бизнес съм в момента, но да кажем, че имам участие в бизнес, който има И в Хасково представителство. Бизнес, зависещ от водата. Затова съм и на ясно с държавните политики в районите на страната, предстоящи промени и т.н. Изключително много ще ми се натовари бизнеса от едно такова увеличение, но не само в Хасковско, но и в цялата страна. Защото това е планирана държавна политика и се касае за 5 годишни планове, важещи за територията на цялата страна. За всички ВиК без изключение ще има увеличение. Има ВиК с увеличение 32, 36 процента, това не е някаква прищявка на местно ниво. Проблемът идва от това, че тук водата беше по-скъпа още от преди и очертаващите се 10 процента увеличение се струват проблематични. Отделно, за да участва Хасково по проекти на европейските програми, трябва да кандидатства кметството или Министерство на рег развитие и благоустр. Така че много малко зависи в момента от ВиК Хасково и управителя. Рядко коментирам под подобни статии, не познавам лично управителя на ВиК, но смятам че "народния гняв" е както често се оказва спонтанен, прибързан и в неправилната посока. Това не значи че не е продиктуван от логични предпоставки - да увеличението удря всички по джоба. Но дали ако се настроим срещу конкретен човек - управител на ВиК или конкретна партия на власт - ГЕРБ, то това е разковничето на успеха? Тъй като проблемите датират още преди настоящия управител, настоящата партия на власт и т.н. Да, всичко в държавата увеличава своята цена, но това се продиктува от нарастващата МРЗ, нарастващия стандарт, нарастващите разходи за всичко. И ви го казвам като бизнесмен, при който всичко като нарастне, ние няма от къде да си го вземем, няма от къде да увеличим. Дори цената на продукцията си не можем да увеличим, защото ще загубим конкурентност. Така че пожелавам ви по-малко паника и негативни емоции, касае се за увеличение от 10 процента, т.е. с 30 стотинки за кубик, т.е. при средно домакинство от 10 кубика са 3 лева на месец. За справка в София водата се вдига с 32 процента от догодина, а е планирано за 73 процента в следващите пет години. Е софиянци какво да кажат? Повтарям - това е част от цялостна политика по вдигане стандарта на живот в държавата, като си спомним за билетите за градски в София и т.н. Първо всичко ще поскъпне и после ще се вдигне и стандарта. Така е било навсякъде в Европа като се е вдигал стандарта и тук ще е така. Българите сме свикнали всичко да ни е евтино, направо без пари, но ако се направи една лека сметка, излиза, че няма как да е толкова евтино, а най-малкото после и заплатите на държ сектор да са високи, а от там да се вдигне нивото на заплащане в страната. Лек ден на всички, дано се справим, България я чака по-светло бъдеще отколкото се опитват да ни убедят по новините.
      • Па
        Павлов
        8 -26
        13:48, 19 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 48
      Ни
      Никодим - бизнесмен
      27 -8
      13:50, 19 окт 2016
      Бе хора, за три лева на месец ли става въпрос, големи сте мишки, това ви е половин кутия цигари, ябааа почнахме вече като циганите да не искаме да си плащаме. Срам ме е понякога от вас, толкова ли сме дребнави.
      • Па
        Павлов
        5 -23
        14:26, 19 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Jo
        John
        1 -3
        00:20, 21 окт 2016
        бай хуй, аз не пуша!
    • 49
      На
      Националист
      23 -11
      13:55, 19 окт 2016
      Павлов, по-поръчков от теб няма! Някакво бспарско сайтче, възхваляващо ген. Радев.
      • Па
        Павлов
        7 -20
        14:24, 19 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 50
      На
      Националист
      30 -1
      13:59, 19 окт 2016
      Горе и обява за изучаване на турски ми сложили. Май ДПС не им харесва и искат с БСП да превземат района
    • 51
      Гр
      Гражданин
      31 -11
      15:27, 19 окт 2016
      Стига сте плюли. Водата като ресурс намалява в световен мащаб. Напълно нормално е да поскъпва. През последните 5 години факт са увеличаване на цените както на тока, горивата, така и на минималната работна заплата. Направихте истерия за някакви си стотинки. Само злоба и завист от неразбиращи.
    • 52
      Mi
      MI
      29 -3
      15:37, 19 окт 2016
      Да и то като че ли само в Хасково се вдига, братче.. Направо нямам думи. Ама то какво да се обяснява на хората, важното е да има кой да нареждат...
    • 53
      Па
      Павлов е тъп
      18 -6
      18:37, 19 окт 2016
      Павлов, не можеш да смяташ, а да плямпаш май. 3 лева е цената на кубик, с 10 процента нагоре 3,30. Ако ползваш десет кубика - 30 лева преди 33 сега. Какъв един кубик те гони?

      А за Радев - виж статията в президентски избори - малоумен ли си къв си? Сайта обслужва старото кметче, БСП и ДПС, това и слепия го вижда. Плюйте по единствените що годе вършещи нещо, не казвам че са перфектни. Или просто плюете е така да има след кофти ден в мизерната служба в която се правиш че вършиш работа, на 200 ракия до обяд, пишката не става, жена ти я ебе турчин и света ти е крив. Айде лека нощ да не те намирам и да те стъжня, подлога социална
    • 54
      Оч
      Очевидно
      21 -3
      19:58, 19 окт 2016
      Очевидно една тъпа инжинерка виси постоянно по форумите и дава компетентни мнения. И като и отговорят колко е компетентна бързо се обижда и звъни да и се трият коментарите. Ма тая че е тъпа, тъпа е като изрусена крава. Ама като се обаждаш публично по форумите трябва да умееш да носиш последствията от умните си мнения - това не е като да си нагласена на работното място и бъкел да не разбираш и пак да те държат. Росно нещо го раздаваш!
    • 55
      Ko
      koki
      12 -19
      23:48, 19 окт 2016
      Марков, ти ли вдигна цялото ВИК и герберите да пиш... Виж коментара
      • Па
        Павлов
        4 -16
        11:23, 20 окт 2016
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
      • Ха
        Хах
        7 -15
        12:20, 20 окт 2016
        "УНИКАЛЕН" МАТРОСОВ НА АМБРАЗУРАТА! Виж коментара
      • До
        До Коки
        15 -3
        15:56, 20 окт 2016
        Коки, може да си измисляш и да говориш каквото си искаш. По-голям тъпанар от теб тук не вярвам да има. Поне имаш голямо въображение - добре ги пишеш по клавиатурата глупостите. Сигурно това е единственият ти талант.
      • В.
        В.И.
        12 -3
        20:57, 20 окт 2016
        Има си достатъчно хора, които да го подкрепят и без да им казва. Вие завистниците и недоброжелателите можете да си плямпате колкото си искате. Ама не се вълнувайте чак толкова, че не е полезно за здравето. Лека вечер!
    • 56
      Ma
      marin stoev
      8 -17
      12:35, 20 окт 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 57
      Ив
      Иван Евстатиев
      9 -15
      13:13, 20 окт 2016
      Ами така става като си мълчим и пишем само по фору... Виж коментара
    • 58
      Въ
      възмутен
      10 -16
      20:40, 20 окт 2016
      Марков,некадърността ти и простотията който са съб... Виж коментара
      • Ам
        аман от мишки
        13 -9
        21:19, 20 окт 2016
        Чета и не мога да повярвам на глупостите, които ръсите, гнусни тролове. Не спряхте да обиждате и да нареждате, без каквото и да е покритие. Възмутен, дали теб не са те изхвърлили от ВиК-то и затова да пръскаш толкова злоба. Много знаеш къде ходи със служебния си автомобил. Всевъзможни отчаяни опити направихте да го злепоставите. Ама то нормално като сте дребни душици - всячески ще се опитвате в безсилието си поне да ухапете или одраскате, което да ви донесе моментно задоволство!
    • 59
      Въ
      Възмутен
      2 -5
      11:18, 21 окт 2016
      Не съм работил във ВИК-то и нямам такова намерение...това го пиша в отговор на мишките.Никого не обиждам,това си е истината,относно разходките със служебната си кола,не е нужно да работиш във ВИК и да познаваш директора му,и ако се поинтересуваш малко се оказва че половин град са минали през това ВЕЙКА,и тия всички хора знаят ква кола кара вейка шефа ни,така че всичко се вижда и се знае драги.А че този за нищо не става е ясно....
    • 60
      Зр
      Зрителя
      6 -5
      17:46, 21 окт 2016
      Много си е свестен Управителя на ВиК за разлика от предишния но платените драскачи и тия които взеха там по едно време едни заплати не могат да го преглътнат а и глобалния им гуру сигурно пак си мисли че може да се върне - нахалството им граници няма, но за другото сте прави не е решителен да наложи промени и остави "доказаните спецове" да го водят за носа без да помисли че точно заради тях дружеството е на тоя хал. Аз му пожелавам успех да е по решителен и да ги сложи на местата им а тия които мислят че така ще му навредят на имиджа както на един друг предходен Управител ще им кажа че се лъжат тоя номер един път минава и да се захващат за градинките , да оправят легла по хотели, да въртят геврека и т.н. че да видят как се изкарва хляба!
      • Ха
        Хах
        4 -1
        20:17, 23 окт 2016
        Смешник!
    • 61
      Jo
      John
      6 -3
      18:23, 21 окт 2016
      марков, взели си парите от АБ, които ти дължат или още те е срам да си ги поискаш?
    • 62
      Ха
      хасковлия
      3 -3
      17:04, 23 окт 2016
      Този директор друга работа няма ли си ами мисли само глупости да увеличава водата,а авариите им край нямат всяка седмица някъде нещо е гръмнало и оставят града без вода идиоти
    Последни новини