От х:

Днес в x:

Най-странните буболечки на света

    Brazilian Treehopper

    На пръв поглед дори не прилича на насекомо. Дори тази снимка не е истинска, а модел създаден от Алфред Келър, който е легендарен научен скулптор. Няма окончателен отговор на въпроса: Какво е това на главата? Някои смятат, че са очи, други антенки, а трети смятат, че служи за размножаване, но тази теория отпада, когато разбират, че женските изглеждат по същия начин. Всичко навежда на мисълта, че това е средство за самозащита, както при повечето насекоми. Не бихте погълнали нещо, изглеждащо така, нали?

    Spiny flower mantis

    Това насекомо може да се отглежда в къщи, ако му се осигурят нормални условия, няколко капки вода, два пъти на ден и голямо количество вкусни малки буболечки за храна. Ще породите завист у приятелите си. Не са много големи, между 3 и 5 сантиметра. Малките са предимно черни и приличат на мравки. Женските са малко по-големи от мъжките, за да защитават яйцата си от хищници.


    Golden Tortoise Beetle

    Този невероятно красив бръмбар прилича на много скъпо бижу. Колкото са красиви, толкова са и унищожителни за растенията и най-вече за картофите. Те променят цвета си, когато са атакувани или при чифтосване. Също така за подобряване на защитата си, те закрепят изпражненията си и старата си кожа към задната част. Затова си измийте ръцете, ако вземете някой от тях в ръка.


    Jewell Caterpillar

    Не се знае много за това необикновено насекомо. Тяхната оцветеност се смята за защитен механизъм. При научно изследване е бил направен експеримент, който събрал ларви и мравки в голяма купа. Ларвите пуснали няколко цветни шипа и мравките се отдръпнали. По-смелите мравки, които опитали да хапнат от шиповете останали залепени към тях за кратко време. Колкото и да е странно учените не открили нищо токсично в тези шипове.


    Giraffe Weevil

    Не се знае от къде идва името, но те са от Мадагаскар и вратът на мъжкия е три пъти по-дълъг от вратът на женската. Причините за тази разлика са две, за борба с други насекоми и за изграждане на гнездо. Тези насекоми са открити наскоро, преди около 4 години и много скоро може да научим още доста неща за тях.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта

    Последни новини