От х:

Днес в x:

Хибридното BMW i8 кабрио излиза през 2018г.

Компанията BMW ще представи открита версия на хибридното си купе i8 през 2018 г. Това потвърди пред изданието Autocar генералният директор на баварския производител Харалд Крюгер, който обаче предпочете да не разкрива технически детайли за бъдещия модел.

По непотвърдени данни, автомобилът ще получи подобрени системи за безопасност, а също така и променени трансмисия и акумулаторни батерии. При откритата версия на BMW i8 ще се появи и обновена информационно-развлекателна система с технология за управление с жестове.

Силовият агретат на стандартния спортен модел се състои от 3-цилиндров бензинов 1,5-литров бензинов двигател с мощност 231 к.с., който предава въртящия момент от 320 Нм на задните колела, и от електромотор с мощност 131 к.с., задвижващ предните колела. Мощността на хибрида е 362 к.с., но се очаква при бъдещия роудстър тя да бъде увеличена на 420 к.с.

В BMW вече активно работят и по новото поколение на i8, като се очаква автомобилът да остане без двигател с вътрешно горене и да се задвижва изцяло на електричество. Мощността на трите електромотора ще бъде около 750 к.с., като само с едно зареждане машината ще изминава около 500 км.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини