От х:

Днес в x:

Бракониери нападнаха горски инспектори, опитали да предотвратят незаконна сеч

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите в Пловдив са били нападнати при опит да предотвратят незаконна сеч, научи Дарик. Инцидентът е станал по време на проверка в района на Държавното горско стопанство в Карлово.

До физическата саморазправа се стигнало след като екип на горски инспектори установили сеч на 23 немаркирани дървета. Нарушителите се опитали да осуетят проверката, като оказали съпротива. Стигнало се до сблъсък, при който на един от горските инспектори са разкъсани дрехите. Инспекторът има и наранявания.

Повиканите полицаи са задържали двама души Горските инспектори са съставили три акта за нарушения по Закона за горите.

От началото на годината от горските инспектори от дирекцията в Пловдив са съставени 207 акта, основно по Закона за горите. Инспектирани са 730 сечища и обекти за добив на дървесина, 782 склада за преработка и продажба на дървесина. Извършени са проверки на 2300 транспортни средства, които са превозвали дървесина и други горски продукти.

Наложените глоби до момента са в размер на 20 400 лева.

Източник: http://dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    I
    i
    3 0
    19:42, 8 окт 2016
    Съседа ми е горски От години насам ми се фука с пистолет Питам го --защо не ползвате оръжието когато ви нападат и бият Ще ме уволнят наи малкото а може и да ме опандизят Аме защо ги носите тогава бе да се фукате пред ученичките ли По добре да ви дадът МАГАРЕШКИ К -------- Същото се отнася и за ПОЛИЦИЯТА
  • 2
    Х
    х
    0 0
    22:42, 8 окт 2016
    А колко от тези 20 400 лева ще се вземат???
    Поредната пародия в България...
Последни новини