От х:

Днес в x:

КАТ-Хасково за 2 дни: 180 проверени коли, 57 нарушения

Трима шофьори без книжки са хванати при специализирана полицейска акция на КАТ-Хасково само за два дни, съобщи началникът на звеното в областния град Иван Расоков. Срещу тях са образувани бързи производства за управление на МПС в едногодишния срок на влязло в сила наказателно постановление. Под „стоп палката“ на униформените в акцията за алкохол и наркотици са попаднали и четирима пияни шофьори с различни промили алкохол в кръвта.

За два дни в края на работната седмица са били проверени 180 превозни средства, при които са установени общо 57 нарушения за шофиране с превишена скорост, управление на автомобили без предпазни колани, неправилно паркиране и липса на „Гражданска отговорност“. На практика всеки трети шофьор е бил в нарушение. За тях са съставени 17 акта и 30 фиша.

От КАТ-Хасково другата седмица ще предприемат и полицейска акция по линия на Tispol. Стана ясно, че днес хасковските пътни полицаи няма да се включат в акцията за измерване на изгорелите газове на автомобилите,каквато днес стартира КАТ в София и неправителствени организации. Хасковското звено на КАТ обаче не разполага с апарати за замерване на емисиите отработени газове. Такива има в много малко областни звена на КАТ.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Жо
    Жоро
    13 -7
    12:02, 8 окт 2016
    Аман от вашите акции!
  • 2
    No
    Nostradamus
    21 -3
    13:16, 8 окт 2016
    Цитирам: "... проверени 180 превозни средства, при които са установени общо 57 нарушения..." и отново: "...За тях са съставени 17 акта и 30 фиша." Аз ли не мога да смятам или стъкмистиката на МВР пак издиша?
  • 3
    Аз
    аз
    27 -3
    13:51, 8 окт 2016
    10-то са били познати/приятели
  • 4
    Ха
    Хасковлията
    2 0
    16:34, 9 окт 2016
    "Парашутиста" Расоков,най-обича,акции да прави.А за ежедневните нарушения,да не кажа -ежечастни,никой дума не обелва. Едно от вече "култовите" за Хасково места, с постоянно нарушаващи автомобили, е булевард "Раковски".Пред заведениято на Здравко Узунов, постоянно има спрели автомобили.Обаждъл съм се на 112 - никакъв резултат.Но наскоро бях потресен, от безхаберието на двама полицаи,чиято патрулка беше на двадесет метра от тридесет и двата автомобила (броих ги), спрели на платното.Не мога да ви опиша,невероятната изобретателност на полицаите, само и само , да ме убедят, че там няма нарушение.
    А да попитам, г-н Расоков,защо при наличието на камери ,на няколко възлови кръстовища, те не работят?

Още новини

Последни новини