От х:

Днес в x:

Скоростна реакция: Инвалидите вече с достъп до социалните

Скоростна реакция за решаването на социален проблем демонстрира частната фирма, която стопанисва общинския паркинг пред сградата, където се намира Социалната служба.

След като вчера, след сигнал на наши читатели, Haskovo.net повдигна въпроса в публикация, че на единственото полегато място към рампата на сграда, от където може да се качи инвалидна количка, е разчертано паркомясто, днес то беше маркирано като забранено за спиране.

Така се осигури безпроблемния достъп към социалните работници не само на хората в инвалидни столове, но и на майките с колички.

От фирмата стопанин на местостоянката коментираха, че досега никой не е повдигал проблема и те самите не са се съобразили с неудобството, иначе отдавна да са разчертали мястото и без да се налага намесата на медиите.

Разрешеният случай е доказателство, че когато има добра воля и разбиране, проблемите могат да се решават с размах, както би трябвало да се случва в общество с развито гражданско самосъзнание, че всички социални групи в него са важни и с равни права, като в случая-с равни права на достъп до една администрация.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    17 -14
    12:43, 7 окт 2016
    БРАВО НА КМЕТА! Браво на екипа му и бързата му реакция! Не сме сгрешили като го избрахме доказва се за пореден път!
  • 2
    Гр
    Гражданин
    22 -3
    13:24, 7 окт 2016
    За елементарни и явни неща е необходимо само малко съобразителност.Не е нужно намесата на кмета във всичко.
  • 3
    Гр
    Гражданин
    9 -4
    13:36, 7 окт 2016
    Е те медиите го намесиха в предната си публикация. Все да хо намесят.. ама реагира човека поне! Медиите все търсят обаче интрига!
  • 4
    За
    запознат
    4 -9
    15:15, 7 окт 2016
    Браво на фирмата, която стопанисва паркинг, че се... Виж коментара
  • 5
    Mi
    mitko
    11 0
    15:43, 7 окт 2016
    хайде сега някой да реагира и за липсващи пътни знаци преди новата гърбица на гарата,или да чакаме всички да я научат и после след дъжд качулка да сложим
  • 6
    Pa
    pacata
    12 -3
    17:17, 7 окт 2016
    Абе няма ли най-накрая на таз Всемогъща фирма, където държи всички паркинги в града да и отнемат лиценза. Нали бяха от хората на Узунджовеца, нека да се даде шанс и на друг да прави Гушка за сметка на всички нас.
    • Не
      Незапознат
      6 -1
      00:44, 8 окт 2016
      Това не става така както си го мислите.Не е като да се смени някой от хората на бившият кмет.Там са намесени пари и интереси на влиятелни хора които макар не на власт и често спрягани имената им както преди имат влияние.Така че на простосмъртен няма кой да му даде да ''гушка''.Пък и да ни се даде такъв шанс няма да сме в състояние да изпълним условията защото никой не стои зад гърба ни.От ''...хората на Узунджовеца...''е слабо казано.Те са първи друшки.Както се казва''пият си ракията заедно''.Паркингите преди се държаха от РИС-999.Преди 2009г. ако не се лъжа.Но заради пари и благоразположението на влиятелни личности благодарение на които да се задържи колкото се може по-дълго на постта си определи депозит за
      търга от 100000 лв.Тоест всякакъв вид конкуренция я прати в трета глуха.Затова спечели ''М.Комфорт''за втори път.Поставеното лице на бизнесмен държал дълги години бензиностанциите във Безмитна зона Свиленград.С един куршум два заека-пари и хора подкрепящи властта му.През 2012г. се повтаря почти същата ситуация.Само че вече кмета ни е заслужил едноличен търговец в и на града ни.И този път отдава за 10г. около 400 паркоместа за сумата от 125000лв.За разлика от първият път когато е 150000 годишно.Независимо дали ни харесва или не този договор е подписан
      от човек който е законен представител на града ни в държавата.Даже вече и да не е развалянето му не само ще е трудно но и предполагам ще стане финансово самоубийство на сегашните управляващи ако опитат това.
  • 7
    В Хасково няма такава служба 'Социални грижи". Има едни чиновници, които попълват едни справки, за да си оправдаят заплатите и съвсем спокойно може да се казва 'Антисоциална агенция", защото в думата грижа те разбират грижа за себе си. Разбира се има и малки изключения.
  • 8
    Ив
    Иванка Ямалиева
    7 -1
    07:50, 8 окт 2016
    След като инвалидът представи на Социалните всякакви документи за освидетелстването си от ТЕЛК, той "има" правото на винетка за паркиране на личния си автомобил на обозначените за инвалиди паркинг-места. За целта той трябва да се изкатери, да пролази, да се дотътри или както искате го наречете до четвъртия етаж на сградата на бившия "Строителен надзор" (старата сграда под Данъчната агенция и зад новостроящия се огромен гигант до Областния съвет), за да получи полагащия му се инвалиден знак за право на паркиране. Питам се коя "умна" глава реши да настани там съответния офис??? Представя ли си тази "умна" глава как става това в мръсна, тъмна и старасграда без асансьор??? Зададох същия въпрос преди няколко дни на една от шефките в Социалните, но както винаги въпросът е извън тяхната компетентност.
    И още нещо, касаещо инвалидите: Не зная колко от тях знаят, че имат право на две безплатни пътувания с БДЖ в рамките на една година. За това свое право (от което лично аз едва ли бих се възползвала, тъй като съм пристрастен шофьор :-)) прочетох съвсем случайно в Интернет. Никой чиновник от Социалните не ме уведоми за това мое право, въпреки че съм регистрирана при тях вече три години. Та същата въпросна шефка ми заяви категорично, че подопечните им чиновници дават тази информация на ВСИЧКИ инвалиди. Вие вярвате ли й??? Аз - НЕ!!!
  • 9
    Ма
    ******ски грижи
    7 -1
    07:55, 8 окт 2016
    Това е една институция обгрижваща предимно ******и - помощи за ******и, детски за ******и, програми за ******и , подпомагане и обгрижване на ******и! Затова само от маалата половината са с телк астма, другата половина с други болести - мъкнат, скубят от държавата и цоцат по 10 параграфа, а работещите родители и хора - изнемогват от данъци и такси, отиващи за Маалите в тая държава! Геноцид, безхаберие и анархия от всички управляващи. После защо били настроени срещу зиганите и мързеливците и готованците и тарикатите. Ето защо!!!!!!!!!!!
  • 10
    Аа
    Ааааааааааааааааа
    6 -5
    14:26, 8 окт 2016
    Ааааааааа, я по леко тая Тънкообидната, защото в тази страна има свобода на словото. Не може всеки път като някой се почувства обиден да звъни и да се трият коментари. Ако тази е толкова достойна и почтена бизнесменка или директорка няма защо да се притеснява от хорското мнение. Историята на "отдаването" на паркоместата я има в най-различни източници. По същия начин я има и иторията за назначаването и на директор. Официалните версии де. Които също будят недоумение и имат слаби места. Какво да кажем за неофициалните версии - а-аааа!? Така че вместо да се вдигат гири, в случаят по-добре е някои хора да си траят за далаверите, защото Сливен не е толкова близо. Нито е приятно място! Анадън му!
  • 11
    Хо
    хората искат
    3 0
    10:21, 9 окт 2016
    Да си ходи горе описаната на няколко места директорка - няма нужда от нея в образователното поприще. Да си вдига чукалата и да си гледа бизнес далаверите, да си потдържа връзките и да си комуникира със високите етажи на властта развивайки се НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ. Да се маха от училището и да ходи да се самообожествява и изживява като идол и бог на частния си терен. Що не вземе тая да си гледа семейството, ами зорлем се бута между хайлайфа. Минала е тая проста бостанджийка между хайлайфа. Не си види грозната физиономия, ами тръгнала да се вири и пери.
  • 12
    На
    Народна поговорка
    2 0
    10:34, 9 окт 2016
    Бързата кучка слепи ги ражда!

    Народа много добре го е казал. Пък живота го е доказал. Много хубава мисъл!
Последни новини