От х:

Днес в x:

Продават най-скъпата Lamborghini Miura

Най-скъпата лека кола „Ламборгини" ще бъде продадена на търг в Швейцария, съобщават италиански медии. Търгът е организиран от авторитетната къща за продажба на ретро автомобили Kidston. Бъдещият собственик на единствения екземпляр в света на модела Lamborghini Miura Roadster ще трябва да плати космическа сума, прогнозират експерти.

Колата е произведена през 1968 година, но никога не е била произвеждана серийно. Твърди се, че дизайнът на предното стъкло не е достатъчно добър. Интересът на колекционерите към автомобила, обаче, винаги е бил много голям. Дълги години колата е била експонат за International Lead and Zinc Research Organization (ILZRO). След това е била и в някои музеи и частни колекции по целия свят.

Реставрирането на Lamborghini Miura е струвало 330 000 долара. През тази година въпросният уникат зае второ място на конкурса за елегантност Pebble Beach Concours dElegance. На търга в Швейцария ще бъдат изложени и моделите Bertone Miura SV coupe и Bertone Miura Berlinetta от 1972 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини