От х:

Днес в x:

Младежкият: Доброволците по-лесно си намират работа

    Младежкият център в Хасково набира доброволци чрез Фондация „Национален алианс за работа с доброволци“ /НАРД/. Подробности и детайли от правата, задълженията, отговорностите и възможностите, които се разкриват пред доброволеца, разясни координаторът на НАРД Галя Георгиева. Тя обясни, че всеки трябва да знае какво конкретно се очаква от него и в какви срокове. Важно е доброволците да се учат от допуснатите грешки. Доброволецът трябва да е наясно, че може да каже „не“, ако го натоварят с работа, за която не е предупреден. Всеки обаче трябва да работи съвестно и отговорно, съгласно стандартите и правилата, установени от организацията. Доброволецът трябва да информира организацията, ако е възпрепятстван да се яви на работа.

    В момента в Младежкия център има общо около 35 доброволци в 3 различни направления. Около 20 от тях са към НАРД, 5 има в „Младежки дейности“ и 10 към Превантивно информационния център. Идеята е броят им да се увеличи и усилията на всички да се обединят, обясни директорът на Младежкия център Жанета Матанова. Тя допълни, че идеята е да сключат споразумения с всички институции, за да може по веднъж месечно доброволците да посещават конкретната служба и в замяна на това да получават сертификат. По този начин доброволците ще придобият и представа за работата на съответната организация, което ще им бъде полезно за избор на бъдеща професия. Такова споразумение Младежкият е сключил с Туристическия информационен център, а сега предстои да подпише и с Дома за възрастни в Кенана и със Съдебната палата, заяви Жанета Матанова.

    „Доброволците много по-лесно си намират работа, тъй като са предпочитани от работодателите заради уменията, които придобиват в работата си“, каза още Матанова.

    На днешната среща в Младежкия център присъстваха настоящи и бъдещи доброволци.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      85
      8569804
      19 -5
      21:05, 6 окт 2016
      Тая госпожа от снимката какво по-точно работи. Хич неприлича на доброволка, а на страдалка със заоблени форми.
    • 2
      Ии
      Иих
      14 -4
      21:27, 6 окт 2016
      Брях кви гулеми цилувки по тая риза - направо ша та загуцат!
    • 3
      Х
      х
      4 -8
      21:49, 6 окт 2016
      Умно. Един път не коментирахте нещо по темите.Пред... Виж коментара
      • До
        Добри Волев
        17 -1
        22:37, 6 окт 2016
        Съвсем сериозно казвам, защото имам какво:

        аргументацията на г-жа Матанова е груб и долен материализъм. Доброволчеството не е търговия - аз да "доброволствам", пък след това с един сертификат по-лесно ще ме приемат в западен университет или ще си намеря работа.
        Доброволец се става най-напред заради ценности, вярвания и лични принципи, а тук на децата им обясняват колко ще станат конкурентно-способни и как се създават връзки. Нещо ни е объркана мотивацията, но то всичко идва от обърканата ценностна система.
      • Х
        х
        2 0
        07:26, 7 окт 2016
        Уменията не сертификатите...
    • 4
      Та
      Така е
      12 -1
      06:41, 7 окт 2016
      Объркани са и ценностните системи на тези, които учат на доброволчество. Защо не обяснят, че те лично не се захващат с нищо на доброволчески принцип само за един сертификат - винаги е свързано с финанси или някакви преференции, облаги, издигане и т.н. Нищо не е такова, каквото се опитват да го пробутат. На всяко място, на което се подвизават!
    Последни новини