От х:

Днес в x:

Двама тийнейджъри в ареста за гавра със съученик

Задържани в полицията са двете 16-годишни момчета, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив, съобщиха от МВР, цитирани от Дарик. Подрастващите са в ареста на 3-то районно управление заради хулиганска проява.

Действията спрямо непълнолетните са предприети по повод разпространени през последните дни видеоматериал. По случая е започната проверка съгласно Наказателния кодекс. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

След като материалът нашумя в социалните мрежи от Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив се самосезираха. На кадрите се вижда, че ученици извършват насилие срещу техен връстник.

Изпратени били писма до МВР, доДържавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, твърди началникът на РУО – Пловдив, Иванка Киркова. Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, в които насилниците са се обучавали, за фактите и обстоятелствата около случая.

В доклада до Министерството на образованието и науката се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се. Задържаните разпространиха втори клип в интернет, в който се извиняват за постъпката си.

От местен сайт, които бяха публикували клипа, обясниха, че очакват бързата и адекватна реакция на ръководството на Професионалната гимназия по строителство и архитектура и от ръководството на Механотехникума. "Гавраджиите носят наказателна отговорност по чл. 325 от Наказателния кодекс за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм", припомнят местни журналисти.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини