От х:

Днес в x:

"Мерцедес" пое твърдо в електрическа посока

Пълен напред към електричеството! Това е основното послание на "Мерцедес-Бенц" на автомобилното изложение в Париж, където компанията представи новите си разработки за "Смарт" и изцяло новия си бранд за електрическа мобилност EQ.

Брандът EQ ще обхваща всички аспекти на електрическата мобилност. Според германския производител новата марка ще предлага всеобхватна електромобилна екосистема от продукти, услуги, технологии и иновации. Спектърът обхваща от електрически автомобили до домашни зарядни станции и устройства за акумулиране на енергия.

Представянето на новия бранд е съпътствано от появата на близкия до производство концептуален автомобил "Дженерейшън EQ", който отбеляза световната си премиера в Париж. Първият сериен EQ модел ще бъде лансиран в SUV сегмента, преди края на това десетилетие. Започва продуктова стратегия, която цели постепенно да разшири портфолиото на "Мерцедес" с електрически модели.

"Електрическото задвижване е бъдещето. Затова ние масивно инвестираме във флотилия с електрическо задвижване на батерия и в развитие на технологията на батериите - включително и в устройства за съхраняване на енергия за частни и индустриални потребители", каза Ола Калениус, член на борда на директорите на "Даймлер".

С представянето на "Дженерейшън EQ" в Париж "Мерцедес" показва вяра, че атрактивните и високо ефективни електрически автомобили скоро ще имат доминиращо присъствие по улиците.

"Новото поколение електрически автомобили ще бъде на специално разработена модулна архитектура, която може да се променя във всяко отношение и да се използва за всички модели. Тя може да се прилага за цялата гама и за под-моделите - SUV-та, седани и купета. Междуосието и широчината на следата могат да бъдат променяни", каза Томас Вебер, член на борда на директорите на "Даймлер", отговорен за развойната дейност на групата.

При "Дженерейшън EQ" два електрически мотора на предната и задната ос произвеждат максимална мощност до 300 kW, в зависимост от конфигурацията. Пробегът достига 500 километра.

С концептуалния автомобил се лансира напълно нова стилистика в гамата на компанията. Бъдещите електрически модели с батерия ще имат своя собствена, отличителна "електро-естетика", смятат от "Мерцедес". Това включва нова форма на радиаторната решетка с ново оформление на светлините. Интериорът също ще се отличава с нов дизайн.

Изцяло нова е концепция за управление и визуализация в "Дженерейшън EQ", която разчита на сензорни повърхности, останали са единствено традиционни за "Мерцедес" бутони за управление на седалките. Кокпитът е изцяло насочен към водача, като фокусът е върху семплите тъч бутони.

Портфолиото на EQ ще обхваща всички бъдещи електрически автомобили с батерия както и съпътстващите продукти и услуги от компанията. А Дитер Цетше заяви, че до 2025 г. компанията има за цел да е лидер в премиум сегмента при електрическите автомобили.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини